Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Χαμός στην Αττική: Ξαφνική μπόρα πλημμύρισε δρόμους και εγκλώβισε οδηγούς και πεζούς - Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος

Συνεχίζει τα… δικά του ο καιρός

4 Ιουνίου 2023 17:17
Χαμός στην Αττική: Ξαφνική μπόρα πλημμύρισε δρόμους και εγκλώβισε οδηγούς και πεζούς - Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός έγινε στην Αττική, καθώς ξαφνική μπόρα πλημμύρισε δρόμους και εγκλώβισε οδηγούς και πεζούς. Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος;

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ και του meteo.gr αποδείχτηκαν σωστές, καθώς έκαναν λόγο για έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής καθώς σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας η πυκνή νέφωση έφερε τοπικές καταιγίδες στην αρχή του φετινού καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή στα Γιάννενα έπεσε σφοδρό χαλάζι.

Ιδιαίτερα δυνατή ήταν η μπόρα που ξέσπασε στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ οι οδηγοί στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Φιλαδέλφειας, τα «χρειάστηκαν» λόγω συσσώρευσης υδάτων σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος.

Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος

Για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπονται όμβροι και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 28-30, στην Ήπειρο από 15 έως 29-30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 31-32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 30-32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share