Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Μαθήματα ήθους στην Πάτρα: Βρήκε τσαντάκι με 720 ευρώ, 15 κάρτες με καταθέσεις 3 εκατομμυρίων και τα παρέδωσε στον ιδιοκτήτη

Η απίστευτη ιστορία

3 Ιουνίου 2023 20:10
Μαθήματα ήθους στην Πάτρα: Βρήκε τσαντάκι με 720 ευρώ, 15 κάρτες με καταθέσεις 3 εκατομμυρίων και τα παρέδωσε στον ιδιοκτήτη
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαθήματα ήθους δόθηκαν στην Πάτρα όταν ένας άντρας βρήκε τσαντάκι με 720 ευρώ, 15 κάρτες με καταθέσεις 3 εκατομμυρίων και τα παρέδωσε στον ιδιοκτήτη.

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που όσο και να ζορίζονται οικονομικά δεν θα σκέφτονταν ούτε ένα λεπτό να καταχραστούν τα χρήματα άλλων. Με την ευκαιρία, δείτε τι αντίκρισε ένας άντρας όταν βρήκε το πορτοφόλι μετά από 26 χρόνια.

Η απίστευτη ιστορία

Ο Νίκος Μ., χθες το πρωί, (2/6), βρήκε ένα τσαντάκι με 720 ευρώ και 15 πιστωτικές κάρτες, σε παγκάκι κοντά στο Υπολιμεναρχείο Ρίου.Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα σε αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς αθροιζόταν σε καταθέσεις που ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο κ. Νίκος βρήκε έναν αριθμό τηλεφώνου στο τσαντάκι, κάλεσε και διαπίστωσε ότι το είχε χάσει ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Συνεπώς, δεν χρειάσθηκε να πάει στην Αστυνομία κι έδωσε ραντεβού να του το παραδώσει απευθείας.

πορτοφόλι
© Pexels

Στη συνάντηση διαπίστωσε ότι είχε απέναντί του έναν επώνυμο επιχειρηματία της Αθήνας, που επρόκειτο να ταξιδέψει από το Λιμάνι της Πάτρας σε νησί του Ιονίου, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μαζί με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Ο επιχειρηματίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και του έδωσε τα 720 ευρώ, που υπήρχαν στο τσαντάκι κι άλλα 300 ευρώ από την τσέπη του!

Ο πατρινός εργάτης δέχθηκε, με ανακούφιση, τα εύρετρα κι όπως έλεγε σε φίλους του… «ήταν… δώρο Θεού», αφού τα χρήματα θα του χρησιμεύσουν για να καλύψει τις δόσεις ενός δανείου 15.000 ευρώ, με το οποίο έχει αγοράσει οικία 45 τ.μ., για την τριμελή οικογένειά του και ζορίζεται να αποπληρώσει.

Βόλος: Γυναίκα βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η κίνηση μιας 50χρονης γυναίκας στον Βόλο, που βρήκε πορτοφόλι που περιείχε 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην Αστυνομία, μέχρις ότου βρέθηκε και ο άνθρωπος στον οποίο ανήκε το πορτοφόλι.

Δείτε επίσης: Βρήκε μέσα σε χαμένο πορτοφόλι, το πιο συγκινητικό γράμμα χωρισμού - Αυτό που ακολούθησε δεν θα μπορείς να το πιστέψεις

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ιωνία, όπου στο μίνι μάρκετ που διατηρεί η γυναίκα εμφανίστηκαν δύο νεαροί που μιλούσαν αγγλικά και οι οποίοι αφού αγόρασαν ό,τι χρειάζονταν απομακρύνθηκαν. Η 50χρονη όμως διέκρινε ότι πάνω στο ψυγείο με τα παγωτά κάτι υπήρχε και διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα πορτοφόλι που περιείχε ευρώ, δολάρια και πολωνικά ζλότι συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Βόλος: Γυναίκα βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία

Η γυναίκα ενημέρωσε την αντιδήμαρχο και υπεύθυνη για τη Δημοτική Αστυνομία Νατάσα Μορφογιάννη που της υπέδειξε να απευθυνθεί στην ΕΛΑΣ. Σε σύντομο χρόνο έφθασαν στο μίνι μάρκετ αστυνομικοί και παρέλαβαν το πορτοφόλι, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν και οι εκτιμήσεις ότι το πορτοφόλι ανήκε σε κάποιον ξένο.

Διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ότι κάτοχος του πορτοφολιού ήταν ένας νεαρός Πολωνός αθλητής που συμμετέχει στην αποστολή της χώρας του στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Παίδων που διεξάγεται στον Βόλο και διαμένει στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Η 50χρονη γυναίκα που η πράξη της ήταν πραγματικά συγκινητική δήλωσε ότι «έχω παιδιά και μπορεί να βρίσκονταν σε παρόμοια θέση. Δεν θα ήθελα να ήταν σε ξένη χώρα χωρίς λεφτά», ενώ η αντιδήμαρχος Νατάσα Μορφογιάννη που την κατηύθυνε για το τι πρέπει να κάνει είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «με την γυναίκα γνωριζόμαστε και είμαστε φίλες και η κίνησή της ήταν ειλικρινής και έντιμη παρά το γεγονός ότι η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολη», αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα ήθους και εντιμότητας μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή.

Η χαρά του νεαρού Πολωνού αθλητή ήταν απερίγραπτη όταν ενημερώθηκε για την εύρεση και παράδοση του πορτοφολιού του εκφράζοντας ενθουσιασμό, έκπληξη και ευχαριστίες προς την 50χρονη γυναίκα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share