Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Πέντε νέες διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ

Ραγδαίες εξελίξεις!

2 Ιουνίου 2023 13:08
Τραγωδία στα Τέμπη: Πέντε νέες διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ
Από Ανθή Κουρεντζή

Τέμπη: Ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο ειδικός εφέτης ανακριτής της Λάρισας σε πέντε πρώην στελέχη του ΟΣΕ, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 - 2019 και 2019 - 2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017 - 2021 και τον διάδοχο του από το 2021 εως σήμερα.

Επίσης στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα. Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Τραγωδία στα Τέμπη: Πέντε νέες διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ

Τις προηγούμενες ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του Οργανισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν στις απολογίες τους πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ωμή παραδοχή Κυριάκου Μητσοτάκη για Τέμπη: «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προβλήματα!»

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «άνοιξε» τα χαρτιά του για την πολιτική, την οικογένειά του, την προγραμματισμένη επίσκεψη με τον γιο του στο Άγιο Όρος αλλά και το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, προχωρώντας μάλιστα σε μία παραδοχή "βόμβα"!

«Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα σοκ που θα με βαραίνει πάντα»

«Βαθιά τραυματική εμπειρία» χαρακτήρισε το δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι ήταν ένα σοκ. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προβλήματα και καθυστερήσεις στον ΟΣΕ. Όσο μπορούσαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε βελτιώσεις» είπε.

«Είναι κάτι που θα με βαραίνει πάντα. Δική μου υποχρέωση είναι να εξασφαλίσω ότι δε θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει συναντήσεις με τους γονείς των θυμάτων των Τεμπών. Όπως είπε, έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share