Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κατρακύλα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας επιστρέφει δραματικά...»

Φαίνεται πως τα χαμόγελα θα κρατήσουν λίγο...

2 Ιουνίου 2023 11:01
«Κατρακύλα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας επιστρέφει δραματικά...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πισωγύρισμα στο σκηνικό του καιρού θα έχουμε από τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τάσος Αρνιακός μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος έδωσε αρχικά την εκτίμησή του ότι σε όλη τη χώρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι ιδιαίτερα καλό από πλευράς καιρικών συνθηκών, ωστόσο από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα επιστρέψει η γενική αστάθεια, με βροχές και καταιγίδες που μόνο καλοκαίρι δε θα θυμίζουν.

Δείτε επίσης: Καιρικό «χτύπημα» από τη Χριστίνα Σούζη: «Προσοχή στα πρώτα μπάνια - Αυτό που έρχεται...»

«Φουριόζικα» Μερομήνια: «Το μυστικό όπλο του καλοκαιριού στα τέλη Ιουνίου...»

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν. Στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τον Μάιο , τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Μεγάλος όγκος νερού. ΠΡΟΣΟΧΗ...»

Με τον άστατο καιρό να επιμένει και τη θερμοκρασία όμως γενικά να διατηρείται σε καλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share