Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, τρώμε κονσέρβες» - Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία για χρέος 434 ευρώ (Video)

Το ζευγάρι ζει από τις αναπηρικές του συντάξεις καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να εργαστεί ενώ όπως σημειώνουν παίρνουν φαγητό από συσσίτιο της εκκλησίας

31 Μαΐου 2023 18:54
«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, τρώμε κονσέρβες» - Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία για χρέος 434 ευρώ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια απίστευτη καταγγελία έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Χατζηγεωργίου για το stonisi.gr, η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στην διακοπή ρεύματος για χρέος μόλις 434 ευρώ και ενώ γνώριζε ότι υπάρχει άτομο με αναπηρία στο σπίτι!

Διαβάστε επίσης: 62χρονη έμεινε ανάπηρη κατά 67% μετά από εργατικό ατύχημα που είχε σε τρένο - 18 ολόκληρα χρόνια μετά της δίνουν αποζημίωση 4.000 ευρώ (Video)

Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία για χρέος 434 ευρώ

Μία καταγγελία που δείχνει την αναλγησία και αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας, από τη Μυτιλήνη.

Μια απίστευτη ιστορία κοινωνικής αναλγησίας του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, έρχεται στο φως με τη διακοπή ρεύματος για ποσό κάτω από 500 ευρώ σε ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας και ζει μόνιμα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Μαρία Χατζηγεωργίου και το ρεπορτάζ της για το stonisi.gr, έκαναν διακοπή ρεύματος σε ζευγάρι, όπου η γυναίκα χρησιμοποιεί αμαξίδιο και ο σύζυγό της έχει κι εκείνος σοβαρή αναπηρία. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, η διακοπή έγινε για 434 ευρώ κι ενώ γνώριζε η ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει άτομο με αναπηρία στο σπίτι!

Η Ευαγγελία που έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα και βρίσκεται σε αμαξίδιο ζει μόνιμα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μυτιλήνη μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο που αντιμετωπίζει και αυτός σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει αναπηρία 51%.

Στις 17 Μαΐου πριν μερικές ημέρες δηλαδή, έγινε διακοπή ρεύματος στο σπίτι του ζευγαριού για χρέος 434 ευρώ. Όπως εξηγεί ο Χρήστος στην κάμερα του «Ν» είχε γίνει διακοπή και πριν μερικές εβδομάδες, όμως ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει τη ΔΕΔΔΗΕ ότι το σπίτι φιλοξενεί άτομο με σοβαρή αναπηρία και έτσι, αναφέρει, την επόμενη μέρα επανασυνδέθηκε το ρεύμα.

Στη συνέχεια πλήρωσε έναντι του χρέους που ήταν 488 ευρώ, το ποσό των 150 ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες ωστόσο προστέθηκε στο λογαριασμό και η νέα οφειλή και έφτασε στα 434 ευρώ.

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, τρώμε κονσέρβες»

«Το ζήτημα είναι εξηγεί ο Χρήστος ότι ήρθαν στις 17 του μήνα και μας έκοψαν ξανά το ρεύμα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά πως στο σπίτι ζει άτομο με κινητικό πρόβλημα. Δεν συζητάμε φυσικά για εκβιασμούς και συνεχείς πιέσεις από την εταιρεία για την εξόφληση του ποσού».

Το ζευγάρι ζει από τις αναπηρικές του συντάξεις καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να εργαστεί ενώ όπως σημειώνουν παίρνουν φαγητό από συσσίτιο της εκκλησίας.

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, είναι πολύ σκοτεινά τη νύχτα, θέλω να κάνω μπάνιο και δεν μπορώ χωρίς φως», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η Ευαγγελία που είναι καθηλωμένη στο καροτσάκι και έχει απελπιστεί από την τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη. Ο σύζυγός της προσπαθεί να της δώσει κουράγιο και να τη στηρίξει όμως και αυτός είναι πολύ απογοητευμένος.

«Τρώμε κονσέρβες, λέει ο Χρήστος, αφού δεν έχουμε ψυγείο για να διατηρήσουμε το φαγητό κι ευτυχώς που υπάρχει το συσσίτιο της εκκλησίας. Περιμένω να πληρωθούμε τέλος του μήνα τις συντάξεις να πάμε να πληρώσουμε το λογαριασμό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share