Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

«Καθίζηση» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Επιμένει το φαινόμενο - Μέχρι του Αγίου Πνεύματος...»

Έκτακτη προειδοποίηση του μετεωρολόγου

30 Μαΐου 2023 18:01
«Καθίζηση» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Επιμένει το φαινόμενο - Μέχρι του Αγίου Πνεύματος...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Καιρός: Περισσότερες και κατά τόπους πιο δυνατές μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα έχουμε αύριο Τετάρτη (31/5), σε όλη την ηπειρωτική χώρα ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Μπόρες θα εκδηλωθούν και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου ενώ η Κρήτη θα έχει κάποιες ασθενείς λασποβροχές, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου. Παράλληλα, έχουμε «σκωτσέζικο ντουζ» από τον Τάσο Αρνιακό - «Βροχές πάνε και έρχονται - Το σίγουρο είναι ότι του Αγίου Πνεύματος...»

Από τις βραδινές ώρες η αστάθεια θα αρχίσει να εξασθενεί. Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι, όμως κατά τη διάρκεια των καταιγίδων θα μπορούν να ενισχύονται πρόσκαιρα αλλά και έντονα. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 24 με 26 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά. Στην Αττική αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο έντονες στις πιο ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν γενικά εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε πιο έντονη αστάθεια σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, με μπόρες βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ η αστάθεια θα αρχίσει να εξασθενεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 με 23 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη στα δυτικά και στην Πελοπόννησο θα έχουμε κάποια περάσματα από τοπικές μπόρες. Την Παρασκευή μπόρες, βροχές και καταιγίδες -τοπικά ισχυρές- αναμένονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, ίσως και στην Κρήτη, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα πιο ορεινά-ημιορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και είναι μικρή η πιθανότητα για κάποια φαινόμενα σε πολύ ορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά. Πολύ καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με πολύ πιο τοπικά και ασθενούς έντασης φαινόμενα κυρίως σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share