Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

"Φέρνει" το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική...» - Η περιοχή που θα "χτυπήσει" 30άρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Video)

Επιμένει για ακόμα μια ημέρα η καιρική αστάθεια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

30 Μαΐου 2023 09:13
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με τον άστατο καιρό να επιμένει, αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και σήμερα Τρίτη 30/5 θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες σε πολλά τμήματα της χώρας ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, με χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς.

Ενώ η μέρα ξεκινάει με ήπιες καιρικές συνθήκες, όσο προχωράμε προς το μεσημέρι, αναπτύσσονται καταιγιδοφόρα νέφη κατά βάση στον ηπειρωτικό κορμό τα οποία φέρνουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Φαινόμενα τα οποία είναι σύντομα αλλά πολύ έντονα καθώς συνοδεύονται από μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κεραυνούς, αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ. Παράλληλα, την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Τάσος Αρνιακός.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με ήπιες συνθήκες αλλά όσο προχωρούμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία πάντως επιμένει στους 26 με 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, μπορεί το πεδίο των ανέμων να μην απασχολεί αλλά όταν εκδηλώνονται οι καταιγίδες ο άνεμος μπορεί να ενισχύεται απότομα.

Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος - Η περιοχή που θα "χτυπήσει" 30άρι το τριήμερο

Με αυτόν τον άστατο καιρό θα προχωρήσουμε μέχρι την Παρασκευή. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πάντως η αστάθεια θα περιοριστεί, αλλά δεν θα εξαφανιστεί.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η αστάθεια θα επιμενει τις απογευματινές ώρες.

Αναφορικά με την θερμοκρασία, επειδή προσεγγίζουν την χώρα μας θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, ο υδράργυρος το τριήμερο θα φτάσει τους 27 έως 29 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και 30 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share