Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Τελεσίδικο» από τον Τάσο Αρνιακό - «Μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

29 Μαΐου 2023 23:09
«Τελεσίδικο» από τον Τάσο Αρνιακό - «Μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου...»
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Τάσος Αρνιακός. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε ότι το καλοκαίρι δεν φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του ακόμα, αφού μέχρι και του Αγίου Πνεύματος η καιρική αστάθεια επιμένει με τις μπόρες και τις καταιγίδες να συνεχίζονται για την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Εβδομαδιαίος «εφιάλτης» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Μέχρι και την Παρασκευή αναμένονται...»

Καιρός: Η καιρική αστάθεια θα παραμείνει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Τα φαινόμενα όπως και το προηγούμενο διάστημα θα είναι τοπικά, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα περιοριστούν στα δυτικά και νότια. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Τρίτη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και όσο πιο ορεινά-ημιορεινά, τόσο πιο άστατος θα καταστεί ο καιρός με διάσπαρτες μπόρες, βροχές ή και καταιγίδες. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών.
Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει σχεδόν παντού, εκτός από την κεντρική και βόρεια ορεινή-ημιορεινή χώρα όπου κάποιες μπόρες δεν αποκλείεται να διατηρηθούν έως και αργά.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι, ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά μακριά από τις ακτές θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Προς το απόγευμα κάποια σύννεφα θα πυκνώσουν και η πιθανότητα να δώσουν μπόρες σύντομης διάρκειας είναι μεγαλύτερη όσο πιο ορεινά και πιο βόρεια-βορειοδυτικά. Το βράδυ θα επικρατήσουν λίγες συννεφιές.
Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει από το πρωί αρκετή συννεφιά και υπάρχει η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει από νωρίς. Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα τα ανοίγματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα στα παράκτια τμήματα, ενώ όσο πιο μακριά από τις ακτές τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες ή και καταιγίδες.

Τις βραδινές ώρες η αστάθεια θα περιοριστεί στα πολύ δυτικά και ορεινά τμήματα της περιφέρειας.
Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες με συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς το απόγευμα και θα συνοδεύονται από μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Πέμπτη οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Την Παρασκευή υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια τα οποία ίσως δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share