Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Πλερέζες» με τον καιρό του Αγίου Πνεύματος - Τα Μερομήνια κρούουν το «καμπανάκι»

Καλοκαιρινή κακοκαιρία

29 Μαΐου 2023 19:18
«Πλερέζες» με τον καιρό του Αγίου Πνεύματος - Τα Μερομήνια κρούουν το «καμπανάκι»
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Σύμφωνα με την πρόβλεψη που δίνουν τα Μερομήνια, θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι καθώς τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο τα 40αρια plus θα χτυπούν όλη τη χώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της εβδομάδας.

Μερομήνια: Τι προβλέπουν για το τριήμερο του Αγίου πνεύματος

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που δίνουν τα Μερομήνια, θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι καθώς τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο τα 40αρια plus θα χτυπούν όλη τη χώρα.

«Πλερέζες» με τον καιρό του Αγίου Πνεύματος - Τα Μερομήνια κρούουν το «καμπανάκι»

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουμε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου (1 – 7/6). Μία πρόσκαιρη κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ορεινά τμήματα του νομού και κυρίως την Δυτική Μακεδονία. Του Αγίου Πνεύματος (5/6/2023) ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες βροχές και δυνατούς ανέμους.

Από τις 8-16/6 θα επικρατήσουν σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για την εποχή στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην Τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά και ο ήλιος να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις. Αστάθεια θα παρατηρηθεί σε Μακεδονία, ήπειρο και πιθανώς δυτικά ηπειρωτικά. Οι θερμοκρασίες για την εποχή θα είναι κανονικές. Θα κυμανθούν δηλαδή έως 29°C (ενδεχομένως να έχουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού) και αέρηδες έως 4 μποφόρ. Κλείνοντας, ο Ιούνιος θα μας αφήσει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες.

«Επιμένει η αστάθεια! Μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως...» - Σήμανε καιρικό συναγερμό ο Γιάννης Καλλιάνος (Video)

Καιρικό καμπανάκι σήμανε ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς όπως προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα 29 Μαϊου θα επιμείνει η αστάθεια για τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την "τρελή" απάντηση της Χριστίνας Σούζη στο ερώτημα «τι έχει πάθει ο καιρός».

Σήμανε καιρικό συναγερμό ο Γιάννης Καλλιάνος

Μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα Επτάνησα και σε περιοχές του Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί στους 27 – 28 στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 23 – 27 στα βόρεια, στους 27 – 28 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 24 – 26 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα βροχής κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι στους 16 – 28 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι βοριάδες ως και 4 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί στους 16 – 25 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι νοτιάδες ως και 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η καιρική αστάθεια με τις μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, ενώ και την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού θα μείνει παρόμοιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share