Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από τον ΕΟΦ - Ανακαλεί πασίγνωστο φαρμακευτικό προϊόν

Συναγερμός!

9 Μαΐου 2023 18:24
«Βόμβα» από τον ΕΟΦ - Ανακαλεί πασίγνωστο φαρμακευτικό προϊόν
Από Ανθή Κουρεντζή

ΕΟΦ: Tην ανάκληση της παρτίδας 23072, του φαρμακευτικού προϊόντος ”HYDRACORT ORAL.SOL 20MG/5ML”, με ημερομηνία λήξης 28-02-2025, καθώς στο Φύλλο Οδηγιών Χρήσης αναφέρεται λανθασμένα «Μετά το άνοιγμα, φυλάσσετε σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 C για 3 μήνες», αντί του ορθού «Μετά το άνοιγμα, φυλάσσετε σε θερμοκρασία 2-8°C (ψυγείο) για 3 μήνες». Με την ευκαιρία, δείτε το φάρμακο για αδυνάτισμα που ανακάλεσε ο ΕΟΦ.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Ανακαλεί πασίγνωστο φαρμακευτικό προϊόν

Η παρούσα απόφαση σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας INNOVIS PHARMA ΑΕΒΕ, η οποία, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντισηπτικό χεριών - Το βάλαμε όλοι στα σπίτια μας

Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα πολύ γνωστό αντισηπτικό χεριών, διότι «δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό». Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία TORK ALCOHOL GEL HAND SANITIZER.

Αντισηπτικό που απέσυρε από την αγορά ο ΕΟΦ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share