Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη κουκουλοφόρων από ταράτσα σε ταράτσα - «Ταμπουρώθηκαν» σε καμπαναριό αλλά συνελήφθησαν

Πήγαν να βάλουν φωτιά σε κατάστημα, βρήκαν λύση... στην εκκλησία

8 Μαΐου 2023 07:23
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη κουκουλοφόρων από ταράτσα σε ταράτσα - «Ταμπουρώθηκαν» σε καμπαναριό αλλά συνελήφθησαν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/5), με μια κινηματογραφική καταδίωξη δύο δραστών να λαμβάνει τόπο στη συμπρωτεύουσα, καθώς έβαλαν φωτιά σε κατάστημα του κέντρου, προσπαθώντας να το διαρρήξουν.

Οι δράστες εγκλωβίστηκαν σε ταράτσες δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη και άρχισαν να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα, για να παραδοθούν εν τέλει και να συλληφθούν. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί, καθώς και δημοσιογράφοι, με μια άλλη υπόθεση πρόσφατα να έχει σοκάρει την πόλη.

Τους έπιασαν... στα πράσα και βρήκαν λύση στην εκκλησία

Οι δύο δράστες έκαναν παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα την ώρα που οι ρεπόρτερ μετέδιδαν ζωντανά το απίστευτο περιστατικό. Λίγο πριν τις 7 ο ένας από τους δράστες πήδηξε πάνω σε πυροσβεστικό και άρχισε να τρέχει. Αστυνομικοί και δημοσιογράφοι άρχισαν να τρέχουν πίσω του και κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Νωρίτερα ο ένας από αυτούς είχε σκαρφαλώσει στο καμπαναριό του Αγίου Μηνά. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν οι δράστες άνοιξαν πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών και πέταξαν αντικείμενα στο δρόμο.

Οι δράστες, που είναι ντυμένοι στα μαύρα και φορούν κουκούλες, έκαναν χειρονομίες στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ1, φώναζαν στους αστυνομικούς: «Ελάτε να μας πάρετε», ενώ πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα. Στο τέλος συνελήφθη ο ένας και, λίγο αργότερα, μετά τις διαπραγματεύσεις με τον ιερωμένο του ναού συνελήφθη και ο δεύτερος, παραδιδόμενος στις Αρχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας πυροσβεστική και αστυνομία ενημερώθηκαν για φωτιά σε κατάστημα ηλεκτρικών. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τους διαρρήκτες σε ταράτσα. Σημειώνεται πως η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το μαγαζί.

Θεσσαλονίκη: «Τον μπέρδεψα με τον άντρα μου» ισχυρίζεται η 71χρονη που μαχαίρωσε τον γιο της

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία της στους αστυνομικούς η 71χρονη, που φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά τον γιο της, ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε τον 44χρονο με τον σύζυγό της και τον χτύπησε κατά λάθος με το νύχι της στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι αστυνομικοί, που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι, εντόπισαν στον νεροχύτη της κουζίνας τρία μαχαίρια και ένα ψαλίδι με ίχνη αίματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 71χρονη πάσχει από βαριά κατάθλιψη και το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή.

Θεσσαλονίκη: «Τον μπέρδεψα με τον άντρα μου» ισχυρίζεται η 71χρονη που μαχαίρωσε τον γιο της

Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της οικογένειας, στην οδό Βερτίσκου. Η ηλικιωμένη κοιμόταν στο σαλόνι του σπιτιού μαζί με τον γιο της, ενώ ο σύζυγός της κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο. Όταν ο τελευταίος αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share