Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 1/5: Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την Πρωτομαγιά με καταιγίδες - Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Συννεφιά και τοπικές βροχές

1 Μαΐου 2023 07:40
Καιρός σήμερα 1/5: Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την Πρωτομαγιά με καταιγίδες - Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 1/5: Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ για την Πρωτομαγιά, καθώς θα υπάρξουν νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες. Ποια είναι η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα; Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Πρωτομαγιά.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, ενώ είναι πιθανό αυτές να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23-24, στη Θεσσαλία από 5 έως 24-25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης προς τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη 2/5

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια όπου θα φτάσει τους 21 με 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 3/5

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς μέχρι το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 4/5

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους με την ίδια ένταση. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 5/5

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο 6/5

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share