Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δυσάρεστη πρόβλεψη Γιώργου Τσατραφύλλια για Πρωτομαγιά: «Μόνο τρεις περιοχές δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία!» (photo)

Προειδοποίηση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

28 Απριλίου 2023 11:58
Δυσάρεστη πρόβλεψη Γιώργου Τσατραφύλλια για Πρωτομαγιά: «Μόνο τρεις περιοχές δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία!» (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Βροχερή θα είναι φέτος η Πρωτομαγιά όχι όμως για όλους», τονίζει ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας. Παράλληλα, την ημερήσια πρόγνωση του καιρού αλλά και τις καιρικές εξελίξεις του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, έκανε μέσα από την εκπομπή «Πρωινό μας» η Χριστίνα Σούζη.

Δυσάρεστη πρόβλεψη Γιώργου Τσατραφύλλια για Πρωτομαγιά

Σε ανάρτηση του έκανε στα social media o γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως «Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα και με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με την αστάθεια να υποχωρεί ωστόσο βροχερή θα είναι φέτος η πρώτη του Μάη ,ευτυχώς όχι για όλους! Πιο αναλυτικά το Σάββατο προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια ,ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο».

Όπως είπε την «Την Κυριακή μετά το μεσημέρι περιμένουμε βροχές με σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική».

Τα δυσάρεστα τα φυλάει ο καιρός για την Δευτέρα όπου ο κ. Τσατραφύλλιας προβλέπει «ότι o καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη και την Τέταρτη, θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τους νοτιάδες να φτάνουν τα 7 μποφόρ».

«Κλείδωσε» τα άσχημα νέα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Δεν είναι καλά τα νέα για όσους κάνουν ταξίδι την Πρωτομαγιά...»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν είχε και τα καλύτερα νέα να προσφέρει σε όσους θέλουν να κάνουν εκδρομή στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς με βάση τον καιρό, με τις βροχές να απασχολούν αρκετές περιοχές, κάτι που επισημαίνει και ο Τάσος Αρνιακός.

Το Σάββατο (29/4) θα υπάρξει περιορισμένη αστάθεια κυρίως τις απογευματινές ώρες στους ορεινούς όγκους, της Κεντρικής και Βόρειας Ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου. Τις απογεματινές ώρες της Κυριακής (30/4) η αστάθεια θα είναι γενικευμένη και θα έχει επίκεντρο τα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Την Πρωτομαγιά ένα βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από την Ιταλία και θα φέρει βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στη στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Από τις καταιγίδες θα την γλιτώσει η Θράκη. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share