Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Θρασύτατη επανεμφάνιση Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη: Τάγματα εφόδου διέλυσαν έκθεση καλλιτέχνη της Βόρειας Μακεδονίας (video)

Χρησιμοποίησαν βία και τραμπούκισαν πολίτες

27 Απριλίου 2023 08:21
Θρασύτατη επανεμφάνιση Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη: Τάγματα εφόδου διέλυσαν έκθεση καλλιτέχνη της Βόρειας Μακεδονίας (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η Χρυσή Αυγή είναι και με τη βούλα της δικαιοσύνης εγκληματική οργάνωση, οι οπαδοί της όμως είναι συνεχίζουν τη δράση τους στους δρόμους τρομοκρατώντας πολίτες και χρησιμοποιώντας βία.

Στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, τάγμα εφόδου διέλυσε έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη επειδή... υπογράφει ως Μακεδονία. Μάλιστα έκλεισαν τον χώρο με κορδέλες και στη συνέχεια ανέβασαν τη δράση τους στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απειλητικό μήνυμα σε είσοδο έγινε viral - «Αν σε πιάσω να κάνεις...»

Την επίθεση έκαναν μέλη της νεολαίας της εγκληματικής οργάνωσης που μάλιστα ανέβασαν και σχετικό μανιφέστο στο διαδίκτυο στο οποίο αναφέρουν πως: «Απέναντι σε αυτή την καταφανή κοροϊδία και προσβολή προς το Εθνικό αίσθημα των Μακεδόνων η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη.

Έτσι, ισχυρό κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποίησε δυναμική παρέμβαση στον χώρο διαμηνύοντας, πρώτα απ’ όλα στις «αρχές», πως τέτοιου είδους προκλήσεις δεν μένουν αναπάντητες!» επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει Χρυσή Αυγή αλλά οργανώνεται ξανά σε επίπεδο νεολαίας.

Εισέβαλαν στον χώρο και ζητούσαν από καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία τον Σεργκέι Αντρέεφσκι να κατεβάσει τους πίνακές του καθώς κι όλα τα έργα του από τον χώρο και μάλιστα έλεγαν ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στον χώρο κι ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.

Στην συνέχεια σφράγισαν τον χώρο με κορδέλες και αφισοκόλλησαν χαρτιά που αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον εν λόγω χώρο κι ο καλλιτέχνης ήταν έντρομος από το περιστατικό και κατέβασε τα έργα του. Η αστυνομία δεν κλήθηκε αμέσως για το περιστατικό, σήμερα ενημερώθηκε και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια σύλληψη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share