Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σημαντική προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: «Δυστυχώς στην Ελλάδα...»

Μια ανάρτηση που θα έπρεπε να προβληματίσει άπαντες

14 Απριλίου 2023 14:09
Σημαντική προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: «Δυστυχώς στην Ελλάδα...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν έκρυψε ποτέ την ευαισθησία του σε θέματα οικολογίας, πέραν των προγνώσεών του για τον καιρό, προειδοποιώντας μας σε καθημερινή βάση με διάφορα θέματα, που αναρτά στους λογαριασμούς του στα social media.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, μάλιστα, πραγματοποίησε νέα ανάρτηση, όπου αναφέρεται στην επιβαρυμένη κατάσταση της Μεσογείου, και δη της Ελλάδας, με τα πλαστικά να συνεχίζουν να αποτελούν μάστιγα.

«H Μεσόγειος είναι από τις πλέον επιβαρυμένες θάλασσες όσον αφορά στην πλαστική ρύπανση! Η κ. Μήλιου, διευθύντρια ερευνών στο «Αρχιπέλαγος» αναφέρει μάλιστα πως στην Ελλάδα, η πλαστική σακούλα συνεχίζει να «βασιλεύει», παρά τη ρύθμιση που έχει έρθει για το θέμα, κάτι που συμβαίνει και με τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ οι οικολόγοι που ασχολούνται με το ζήτημα, βρίσκουν διασκορπισμένα απορρίμματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στις άκρες των αστικών και επαρχιακών δρόμων, σε τουριστικές περιοχές, σε πλούσια οικοσυστήματα αλλά και δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους. Στην πλειονότητά τους, αυτοί οι ρύποι καταλήγουν στη θάλασσα».

Καιρός σήμερα 14/4: Μεγάλη Παρασκευή με ανοιξιάτικο καιρό - Πού θα υπάρξει αποπνικτική ατμόσφαιρα με βροχές και σκόνη

Καιρός σήμερα: Η Μεγάλη Παρασκευή έρχεται σήμερα (14/4) με κορύφωση του Θείου Δράματος και, παράλληλα, ένα ανοιξιάτικο σκηνικό, όπου άλλες περιοχές θα δουν καλές συνθήκες και άλλες πρέπει να περιμένουν βροχές και σκόνη.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε όλες τις περιοχές

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα και στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι - απόγευμα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια γρήγορα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share