Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: Οι βροχές ανά ώρα την Κυριακή του Πάσχα – Μπόρες και τη Μεγάλη Παρασκευή

Νέα στοιχεία για τον καιρό

13 Απριλίου 2023 19:31
«Καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: Οι βροχές ανά ώρα την Κυριακή του Πάσχα – Μπόρες και τη Μεγάλη Παρασκευή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για τον καιρό του Πάσχα και τις περιοχές που θα έχουν βροχές κατά τη διάρκεια του ψησίματος του οβελία. Μπόρες θα υπάρχουν και τη Μεγάλη Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανάφερε πως το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) βροχές και καταιγίδες θα έχουν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, και η δυτική Μακεδονία, Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, τη βόρεια Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Κατά την διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου οι βροχές θα έχουν περιοριστεί στη βορειοανατολική χώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Το Μεγάλο Σάββατο (15/4) ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, ενώ από την Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινήσουν οι βροχές.

Το πρωί οι βορειοανατολικές ακτές της Ελλάδας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δουν κάποιες βροχές. Μπόρες και καταιγίδες θα έχουν τα Επτανήσια και τα βορειοδυτικά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, τη βόρεια Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, η οποία θα δει και χιόνια σε υψόμετρο πάνω από τα 1.600 μέτρα.

Όσο για τη Δευτέρα του Πάσχα, όπου θα επιστρέψουν και οι περισσότεροι εκδρομείς, βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται σε Επτάνησα, κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Θράκη, αλλά και τοπικά στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα κινηθούν και στην Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Θεσσαλία, ενώ η Αττική ίσως έχει κάποιες μπόρες στα ορεινά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

«Σκαμπανεβάσματα» από τα Μερομήνια: «Εναλλαγές στο σκηνικό μετά το Πάσχα...»

Άνοιξη θα αρχίσει να «μυρίζει» ο καιρός τον Απρίλιο και σύμφωνα με τα μερομήνια το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου θα είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες!

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C, ενώ θα κάνουμε Πάσχα με πολύ καλό καιρό. Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Αλλαγή σκηνικού την Πρωτομαγιά. Από τις βροχές στον ήλιο και σε θερμοκρασίες πάνω από 24 °C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές. Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κ.λπ.) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 μποφόρ. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε και την πρόγνωση του Θοδωρής Κολυδά για τις ημέρες που ακολουθούν.

Βροχές και καταιγίδες μετά το Πάσχα

Τα Μερομήνια και η μετεωρολογία

Τα Μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα Μερομήνια.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα Μερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Προσέχουν, δε, τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share