Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεγάλη Τρίτη και χιόνισε στην Πάρνηθα! Απίθανες εικόνες

Απίστευτο!

11 Απριλίου 2023 14:12
Μεγάλη Τρίτη και χιόνισε στην Πάρνηθα! Απίθανες εικόνες
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στην Πάρνηθα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, καθώς άρχισε να χιονίζει.

Ο άστατος καιρός έφερε χιόνια στην Πάρνηθα, με τη θερμοκρασία, σύμφωνα με βίντεο του Forecast Weather, να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: Χιόνια στην Πάρνηθα

Ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Το meteo προβλέπει ότι θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται σήμερα, τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς και την Κυριακή του Πάσχα.

❄️ Χιονίζει στην Πάρνηθα. Ακριβής πρόβλεψη από το μοντέλο καιρου του ForecastWeather για την πρωινή χιονόπτωση στην Πάρνηθα . Πηγή βίντεο : Καταφύγιο ΜΠΑΦΙ

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, April 11, 2023

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση.

Με βροχές η Κυριακή του Πάσχα: Ανατροπή δεδομένων και... «παγωμάρα» για τους εκδρομείς! Άστατος ο καιρός και την Μεγάλη Εβδομάδα

Νέα ενημέρωση για τον καιρό που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ήδη από χθες ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος - διευθυντής ερευνών στο meteo.gr είχε υποστηρίξει ότι ο καιρός θα είναι άστατος τη Μεγάλη Εβδομάδα και πως ενδέχεται να εκδηλωθεί γενικευμένη κακοκαιρία προς την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του meteo.gr, τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται τη Μεγάλη Τρίτη 11/4, τη Μεγάλη Παρασκευή 14/4, καθώς και την Κυριακή του Πάσχα 16/4.

Καιρός Πάσχα: Η πορεία των βροχών έως την Κυριακή του Πάσχα

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο έως και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, 16/4:

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και τη Μ. Παρασκευή 14/4 ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Τέλος, δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη έως την Μ. Τετάρτη 12/4, ενώ από την Πέμπτη 13/4 θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Τι «βλέπει» η ΕΜΥ για τον καιρό του Πάσχα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4
Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/4
Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16/4
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και στα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share