Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση: «Ήθελαν να εντάξουν και άλλους στην οργάνωση! Το κίνητρο των δύο Πακιστανών για το μακελειό που σχεδίαζαν ήταν...» - Αποκαλύψεις Τάκη Θεοδωρικάκου

Έψαχναν να βρουν βαρύ οπλισμό οι κατηγορούμενοι

30 Μαρτίου 2023 13:08
Τρομοκρατική επίθεση: «Ήθελαν να εντάξουν και άλλους στην οργάνωση! Το κίνητρο των δύο Πακιστανών για το μακελειό που σχεδίαζαν ήταν...» - Αποκαλύψεις Τάκη Θεοδωρικάκου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι έρευνες των Αρχών για την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία σχεδίαζε επίθεση στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται. Συγκεκριμένα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΥΠ για την τρομοκρατική οργάνωση στην οποία φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκτός από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν ως μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που σκόπευε να αιματοκυλίσει το εστιατόριο στου Ψυρρή, κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στην κάμερα του OPEN αναφέροντας ότι από τα όσα έχουν δείξει ως τώρα οι έρευνες οι δυο Πακιστανοί είχαν ως στόχο να εντάξουν και άλλα μέλη στην τρομοκρατική οργάνωση.

“Προσπάθησαν να εντάξουν στην τρομοκρατική οργάνωση και άλλους ομοεθνείς τους. Δε μας έχουν δείξει οι έρευνες ως τώρα η συμμετοχή άλλων στη χώρα μας. Αυτό που προγραμμάτιζαν είναι το χτύπημα που έχει δει το φως τη δημοσιότητας. Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δε βρέθηκαν οπλισμό. Ήταν στη διαδικασία ανέρευσης οπλισμού. Θα μιλάγαμε για ένα μεγάλο χτύπημα και πλήγμα” αναλυτικά όσα είπε.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, της ΕΥΠ και της Αστυνομίας για τη γρήγορη και αποτελεσματική δράση τους για την αποτροπή της προσχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης κατά πολιτών στην Αθήνα», τονίζει στο μεταξύ ο πρέσβης του Ισραήλ, Νόαμ Κατς.

«Οικονομικό το κίνητρο των δύο Πακιστανών για το μακελειό που σχεδίαζαν» - Το σχόλιο Θεοδωρικάκου για την τρομοκρατική οργάνωση

Το δικό του σχόλιο για την τρομοκρατική οργάνωση που σχεδίαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Οι Πακιστανοί βρίσκονταν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν και όχι στην Ελλάδα. Έχουν ελεγχθεί και άλλοι άνθρωποι για συμμετοχή αλλά δεν έχει βρεθεί κάτι εναντίον τους πέρα από τους δυο Πακιστανούς, που έχουν παραδοθεί στη Δικαιοσύνη“, ανέφερε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος στην κάμερα του ΣΚΑΙ προσθέτοντας παράλληλα ότι διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων όχι μόνο των δύο συλληφθέντων.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οργανωμένη “οπερέτα” ο υπουργός σημείωσε: “Κάνουν ένα απαράδεκτο λάθος. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την εθνική ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας, για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ“.

Παράλληλα στάθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράκτη στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ ενώ αύριο θα βρεθεί στην περιοχή μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση ακόμα 35 χλμ τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους.

Ειδικότερα και αναφορικά με την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου που κόβει τα χρήματα για τη δημιουργία τεχνητών φρακτών στα σύνορα της Ευρώπης, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: “Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα“.

“Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι”, τόνισε και κατέληξε “έπρεπε να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση“.

Την Παρασκευή οι απολογίες των δύο συλληφθέντων

Την Παρασκευή (31/3) θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα).

Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα). Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share