Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ - Τι θα υποστηρίξει στο απολογητικό του υπόμνημα

Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος ερευνών - Τι θα ακολουθήσει

30 Μαρτίου 2023 08:01
Τέμπη: Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ - Τι θα υποστηρίξει στο απολογητικό του υπόμνημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες συνυπαιτιότητας με τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής Νικολάου αναμένεται να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στον ανακριτή, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σχολαστικά αναλυτικό και θα καταλαμβάνει 80 σελίδες.

Ο ίδιος ως υπεύθυνος για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό, πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε, έχει υποστηρίξει ότι σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως 23.00 να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία. Σημειώνεται ότι το τρένο πέρασε λίγο μετά τις 23.00.

Με τη συγκεκριμένη απολογία ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος κλήσεων που απηύθυνε ο αρμόδιος ανακριτής σε πιθανούς συνυπεύθυνους του σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά.

Οι δύο προηγούμενοι σταθμάρχες, ο 33χρονος συμβασιούχος Π.Χ. και ο πολύπειρος Κ.Π. μετά από την υποβολή των απολογητικών υπομνημάτων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Είχε σοβαρά τραύματα εσωτερικά! Η κάθε μέρα που περνάει θέλει προσοχή, είναι και το ψυχολογικό κομμάτι...» - Βγήκε από την ΜΕΘ, η Δάφνη, η κοπέλα του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Εκτός ΜΕΘ και έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για την υγεία της, είναι η Δάφνη, επιβάτισσα της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, αφήνοντας πίσω της 57 νεκρούς.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ευάγγελος Βλάχος, αδελφός θύματος και γαμπρός της κοπέλας, τόνισε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και αναρρώνει. Ενώ, εξοργισμένος είναι ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία στα Τέμπη, με τις εξελίξεις στην υπόθεση και συγκεκριμένα με το ότι ο υπεύθυνος σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος.

«Πάει καλά, είναι εκτός ΜΕΘ και κάθε μέρα είναι και καλυτέρα, μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, με την έννοια ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Χρειάζεται προσοχή, υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι που είναι σημαντικό».

«Έχουμε διακριτική στάση»

Όπως λέει ο κ. Βλάχος, η οικογένεια τηρεί διακριτική στάση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

«Έχουμε μια διακριτική στάση. Μέσω των εκπροσώπων μας έχουμε επαφή με τη δικογραφία, μέχρι στιγμής πιστεύουμε ότι πάνε με σωστό τρόπο, δεν έχουμε κάποιον λόγο να αμφισβητούμε αυτό που γίνεται».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share