Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Ηλιούπολη: Το προσωπείο του δασκάλου, οι στενές σχέσεις με τους γονείς των κοριτσιών και οι... απειλές για αυτοκτονία - Το προφίλ του 44χρονου κατηγορούμενου προπονητή Τάε Κβον Ντο

Πώς ανακάλυψαν τα κορίτσια ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον ίδιο - Απολογείται σήμερα για 5 βιασμούς ανηλίκων

27 Μαρτίου 2023 08:22
Ηλιούπολη: Το προσωπείο του δασκάλου, οι στενές σχέσεις με τους γονείς των κοριτσιών και οι... απειλές για αυτοκτονία - Το προφίλ του 44χρονου κατηγορούμενου προπονητή Τάε Κβον Ντο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον ανακριτή για ν΄ απολογηθεί θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα 27/3 ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που κατηγορείται για βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του, στην Ηλιούπολη.

Με τη βοήθεια της δικηγόρου των θυμάτων του αλλά και ψυχολόγου, ο δημοσιογράφος του Star, Γιάννης Σωτηρόπουλος, σκιαγράφησε το προφίλ του 44χρονου προπονητή και το πώς κατάφερνε να χειρίζεται τα θύματα ακόμα και τους γονείς τους.

Ένα από τα πέντε κορίτσια που κατηγορείται πως βίαζε ο 44χρονος, μετά από χρόνια βρήκε τη δύναμη ψυχής να σπάσει τη σιωπή της. Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιανουάριο. Η Π.Φ, όπως είναι τα αρχικά της, συναντήθηκε με την Π.Χ και της εκμυστηρεύτηκε τη φρίκη που είχε βιώσει στα χέρια του προπονητή τους.

Τότε έκπληκτη ανακάλυψε ότι δεν ήταν το μοναδικό του θύμα. Σε εκείνη την τυχαία συνάντηση η παλιά της συναθλήτρια της εξομολογήθηκε ότι το ίδιο είχε κάνει, όχι μόνο και σ΄αυτήν αλλά και σε άλλες τρεις αθλήτριες του. Τα κορίτσια αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη διεστραμμένη δράση του και να τον καταγγείλουν στις αρχές.

«Ζητάνε πρωτίστως να προστατευτούν άλλα κορίτσια από ενδεχόμενες τέτοιες συμπεριφορές, ζητάνε από άλλα κορίτσια που έχουν βιαστεί να μη φοβηθούν, να μιλήσουν και ζητάνε μετά από χρόνια να ηρεμήσουν και οι δικές τους ψυχές που δυστυχώς χαράχτηκαν» είπε η δικηγόρος των θυμάτων, Μαρλίν Κούση.

Το προφίλ του 44χρονου κατηγορούμενου προπονητή Τάε Κβον Ντο

O φερόμενος προπονητής - βιαστής χρησιμοποιούσε πανομοιότυπους τρόπους για να παγιδεύει τα θύματά του. Φορούσε το προσωπείο του δασκάλου για να καταφέρνει να είναι διαρκώς κοντά στις μικρές αθλήτριες. Επιδίωκε μάλιστα να έχει στενές σχέσεις και με τους γονείς των κοριτσιών, μπαίνοντας ακόμα και στα σπίτια τους.

«Είχε ένα χειριστικό τρόπο προσέγγισης, ακόμα και εκφράσεις που χρησιμοποιούσε κατά δήλωση των κοριτσιών ήταν ίδιες. Τα κορίτσια λέγανε ότι "τον θεωρούσαμε οικογένεια..."» πρόσθεσε η δικηγόρος.

Όπως αποκάλυψε το STAR o 44χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία, καθώς είχε ξυλοκοπήσει τη σύζυγό του, ενώ είχε απειλήσει να αυτοκτονήσει με μία καραμπίνα.

«Χρειάζεται εμείς οι γονείς όταν εμπιστευόμαστε τα παιδιά είτε στον δάσκαλο, είτε στον προπονητή, να μη δεχόμαστε αξιωματικά ότι αυτοί οι άνθρωποι χρήζουν της εμπιστοσύνης μας» σημείωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share