Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Τα είδα τα κορίτσια! Καμάρωνα τις δίδυμες που έβγαζαν...» - Οι χαλαρές στιγμές τους πριν την σύγκρουση μέσα από μία καθηλωτική περιγραφή επιζήσασας (Video)

«Μύριζε παντού θάνατος...»

24 Μαρτίου 2023 12:43
Τραγωδία στα Τέμπη: «Τα είδα τα κορίτσια! Καμάρωνα τις δίδυμες που έβγαζαν...» - Οι χαλαρές στιγμές τους πριν την σύγκρουση μέσα από μία καθηλωτική περιγραφή επιζήσασας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ακόμη μαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποτυπώνει τα όσα έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόρθωσαν να βγουν ζωντανοί. Παράλληλα, η πρόεδρος της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) Ιωάννα Τσιαπαρίκου έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση από τις 24/2, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν την τραγωδία των Τεμπών για «μη ορθή διευθέτηση της τροχιάς» των τρένων και προειδοποιούσε μάλιστα για τυχόν «ανθρώπινο λάθος»!

Επιβάτης του 5ου βαγονιού μίλησε στο "Πρωινό" για την τραυματική της εμπειρία και ανέφερε πως "τη στιγμή της σύγκρουσης ήμουν όρθια, πετάχτηκα, χτύπησα στο πρόσωπο και έσπασαν όλα μου τα δόντια". Η ίδια ταραγμένη ακόμη από όσα έζησε είπε πως "δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς χάπια πλέον, μύριζε παντού θάνατος".

Ενώ πρόλαβε να δει τα δίδυμα κορίτσια με την ξαδέρφη τους που έχασαν τη ζωή τους "τα είδα τα κορίτσια, ήταν 3 κούκλες λυπάμαι πολύ".

Αποκάλυψε ακόμη πως "δεν μιλάω πλέον με τους κρατικούς ψυχολόγους. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο βγαίνει άλλη κοπέλα και δεν αντεχω να τα λέω κάθε μέρα από την αρχή'.

Τραγωδία στα Τέμπη - Συγκλονίζει 22χρονη επιβάτιδα του δεύτερου βαγονιού: «Βλέπαμε μόνο από τις φλόγες που υπήρχαν» (video)

Η Ανθή, η 22χρονη επιβάτιδα της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μίλησε στο T-live και στη δημοσιογράφο, Ειρήνη Πεϊβάνη.

Η νεαρή κοπέλα που ταξίδευε με τη φίλη της από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, βγήκε με ελάχιστα τραύματα παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι. Η δραματική περιγραφή της για τις στιγμές μετά τη σύγκρουση συγκλονίζει.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο σύντροφος της Ιφιγένειας που ήταν και ο ίδιος στο τρένο: «Ήθελε να κερδίσει το λαχείο για να μην ξαναδουλέψει η μητέρα της»!

«Ταξίδευα με μία ακόμη φίλη μου προς Θεσσαλονίκη για ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Είχαμε κλείσει ηλεκτρονικά τα εισιτήριά μας για το δεύτερο βαγόνι, όπου και καθόμασταν. Απέναντί μας καθόταν που γνωρίσαμε εκείνες τις στιγμές και μας βοήθησε μετά τη σύγκρουση. Εμένα ειδικά να σηκωθώ» είπε αρχικά η Ανθή και πρόσθεσε για τη στιγμή της σύγκρουσης:

«Κατάλαβα ότι με κάτι συγκρουστήκαμε. Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος κι εκείνη τη στιγμή πετάχτηκα στον αέρα και χτύπησα στο κεφάλι και στα πλευρά μου, όμως ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Σε εμάς υπήρχε απόλυτο σκοτάδι, βλέπαμε μόνο από τις φλόγες που υπήρχαν στα προηγούμενα βαγόνια και άκουγα κάποιον να μου λέει “σήκω, σήκω, πάμε να φύγουμε”. Ήταν το παιδί που καθόταν απέναντί μας. Προσπαθούσε να με σηκώσει, γιατί είχα πέσει και δεν καταλάβαινα τι γινόταν».

Όπως εξομολογήθηκε, όπου κι αν γυρνούσε το βλέμμα της έβλεπε φωτιά και πυκνούς καπνούς: «Ήταν πολύ δύσκολο να ανασάνουμε και ταυτόχρονα επικρατούσε ένας πανικός. Άλλοι φώναζαν για βοήθεια… Ευτυχώς είχαν τη ψυχραιμία κάποιοι και βρήκαν τη ψυχραιμία τι θα κάνουμε και βοήθησαν και τους υπόλοιπους. Όσοι βγήκαμε από το βαγόνι, πηδώντας από το παράθυρο, ήμασταν καλά σχετικά. Γλιτώσαμε από θαύμα και βγήκαμε από εκεί μέσα, χωρίς να έχουμε τραυματιστεί άσχημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share