Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Παγερή «κατεβασιά» από τον Τάσο Αρνιακό: «Μαρτιάτικη κακοκαιρία με ψύχος, χιόνια μέχρι και...»

Όσα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες

24 Μαρτίου 2023 10:54
Παγερή «κατεβασιά» από τον Τάσο Αρνιακό: «Μαρτιάτικη κακοκαιρία με ψύχος, χιόνια μέχρι και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψυχραιμία συνέστησε ο Τάσος Αρνιακός μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου και μίλησε για την επερχόμενη κακοκαίρια.

Σύμφωνα με όλους τους μετεωρολόγους των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, τον γενικώς ανοιξιάτικο καιρό του Σαββατοκύριακου, θα διαδεχθούν το ψύχος, τα χιόνια και οι βοριάδες.

«Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) θα έχουμε πολύ καλές συνθήκες. Από την Τρίτη μέχρι και το πολύ την Πέμπτη (30/3) θα έχουμε μια μαρτιάτικη κακοκαιρία "fast track", με αρκετό κρύο, χιόνια στα βουνά κυρίως, από 1.000 μέτρα και πάνω, ενώ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν γρήγορα και θα παραμείνουν μόνο οι χαμηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα», τόνισε συγκεκριμένα ο Τάσος Αρνιακός.

«Λαμπρή» πρόβλεψη από τα Μερομήνια: «Το ψήσιμο του οβελία θα μας βρει με...»

Τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Ανοιξης και το Πάσχα, «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια, μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Παράλληλα, είχαμε πολική «βόμβα» Γιάννη Καλλιάνου για ανατροπή του καιρού: «Βίαιη έλευση χιονιά την ερχόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share