Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Αιφνίδια προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο: «Μακριά από τις ακτές...»

Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

21 Μαρτίου 2023 11:29
Αιφνίδια προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο: «Μακριά από τις ακτές...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέρασμα με βροχές αναμένεται την Τρίτη (21/3) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Καλά είναι τα νέα από τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό της 25ης Μαρτίου.

Ένα σύστημα από τα δυτικά έρχεται να επηρεάσει αύριο την Ελλάδα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 πως προς το απόγευμα οι παροδικές βροχές θα έχουν φτάσει και στην περιοχή της Αττικής.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς αύριο, ενώ μουντός θα είναι ο καιρός όλη την ημέρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τις πιο ισχυρές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους το βράδυ. Παράλληλα, έχουμε πασχαλινή «αστραπή» από τα Μερομήνια: «Πρώτο 15ήμερο Απριλίου με βροχές και αέρα μέχρι...»

Η υπόλοιπη εβδομάδα θα περάσει χωρίς κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με εξαίρεση τις παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά του Αιγαίου όπου θα επικρατεί περισσότερη ψύχρα. Το Σάββατο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θα υπάρχουν κάποιες τοπικές συννεφιές που θα δώσουν φαινόμενα μόνο το βράδυ στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Καταπέλτης για τα Μερομήνια ο Σάκης Αρναούτογλου: «Πώς είναι δυνατόν να προβλέπει τον καιρό ένας πολίτης από την Φλώρινα για...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μετεωρολόγους και φαίνεται πως... δε συμπαθεί ιδιαίτερα τα Μερομήνια, θεωρώντας πως δεν έχουν κάποια σοβαρή προσέγγιση για τον καιρό.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4», ερωτηθείς για το αν πιστεύει στα Μερομήνια, είπε κατηγορηματικά «όχι», εξηγώντας μάλιστα με απλά επιχειρήματα για ποιους λόγους αυτή η μέθοδος πρόβλεψης είναι... ανούσια, αν και μας προειδοποίησαν για το πότε φεύγει ο χειμώνας.

Ο λόγος που... δεν τα συμπαθεί

Το πρώτο επιχείρημα που ανέφερε ο μετεωρολόγος σε μορφή ερώτησης ήταν το «πώς είναι δυνατόν ένας πολίτης από τη Φλώρινα να μπορεί να προβλέψει με δεδομένα από τον καιρό της περιοχής του τον καιρό που θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα, όλο το χρόνο;».

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 πήγε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «ωραία, να πούμε ότι θα βρέχει στη μία περιοχή ή στην άλλη, αλλά το ζήτημα είναι πόσο θα βρέχει, πόσο χιόνι θα ρίξει, πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Γενικότερα, μπορεί να πέσει κάποιος μέσα στην πρόβλεψη, ωστόσο θέλω να ακούσω σε ποια κλίμακα θα γίνουν όλα αυτά. Έτσι, λοιπόν, τα μερομήνια είναι κάτι πολύ γενικό».

Ο κ. Αρναούτογλου δεν θέλησε να προσβάλει όσους χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για την πρόγνωση του καιρού, τονίζοντας πολλές φορές πως «δεν θέλω να προσβάλω τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο πρόγνωσης. Απλά, αυτή είναι η δική μου άποψη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share