Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: "Χαραμάδα" ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο - «Υποχώρησαν κάποια οιδήματα! Υπεβλήθη και σε τραχειοστομία»

Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού συνεχίζει να παλεύει

21 Μαρτίου 2023 11:17
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο 20χρονος Γεράσιμος είναι ο μοναδικός άνθρωπος που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι μετά τη μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Από εκείνη τη μέρα στις 28 Φεβρουαρίου ο νεαρός άνδρας δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τώρα υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας καθώς κάποιοι δείκτες παρουσίασαν βελτίωση και οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Kάποια οιδήματα παρουσίασαν μερική υποχώρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr υπεβλήθη και σε τραχειοστομία. Ενώ, καταρρακωμένος μίλησε ο πεθερός του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη στην εκπομπή της «Super Κατερίνας» για τη φρικτή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη στην οποία χάθηκαν τόσο άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

«Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτή την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθεια τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», είχε πει πριν μερικές μερες η μητέρα του 20χρονου στο Mega.

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές η γιαγιά του 20χρονου Γεράσιμου - «Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε θα το κάνει καλά» (Video)

Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου 62, είναι ο 20χρονος Γεράσιμος από τον Βόλο. Ο νεαρός φοιτητής του ΑΠΘ επέζησε την τραγωδία στα Τέμπη και σήμερα δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ειδικότερα, από το πρώτο βαγόνι δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης, εκτός από τον Βολιώτη φοιτητή, ο οποίος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να γλιτώσει από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Ωστόσο, η πτώση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία, έχοντας στο πλευρό του τους γονείς και τους συγγενείς του, αλλά και όλη την κοινωνία καθώς τα μηνύματα συμπαράστασης του απλού κόσμου είναι άπειρα.

Το ξέσπασμα της γιαγιάς του 20χρονου Γεράσιμου

Η γιαγιά του 20χρονου μίλησε σήμερα στην εκπομπή “το Πρωινό” και δεν άντεξε και ξέσπασε κατά των υπευθύνων

«Το παιδί μας είναι στο νοσοκομείο, είναι στα ίδια. Ο Θεός και η Παναγία να το φυλάξει, να γίνει καλά. Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε ότι θα το κάνει καλά. Δεν έχουμε ενημέρωση από τους γιατρούς. Πηγαίνω στο νοσοκομείο, πώς δεν πηγαίνω. Εγώ δε μπορώ ούτε μέσα να πάω, ούτε να το δω… Ήταν ένα παιδί, αριστούχος μαθητής του μουσικού σχολείου, ένα καλό παιδί» δήλωσε η γιαγιά του 20χρονου.

«Τον ίδιο πόνο έχουν όλες οι μανούλες που έχασαν τα παιδάκια τους, τα βλασταράκια τους. Από μία σταλιά να τα μεγαλώσεις, να τα μορφώσεις, να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά και να τα χάσεις έτσι, για μία αμέλεια κάποιων! Το φταίξιμο το έχουν οι πρώτοι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν. Αυτοί πρέπει να σουβλιστούν, όχι να μπουν απλά φυλακή!» είπε κλεινοντας η γιαγιά για τον 20χρονο εγγονό της φανερά φορτισμένη συναισθηματικά.

Δείτε όσα είπε η γιαγιά για τον 20χρονο εγγονό της

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share