Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Βροχή" από μολότοφ, πέτρες και χημικά στο Σύνταγμα - Επεισόδια μετά το τέλος του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη (Video)

Ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και επιτέθηκε στους αστυνομικούς

16 Μαρτίου 2023 13:52
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια με χημικά και μολότοφ ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου για την τραγωδία των Τεμπών όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς.

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συγκλονίζει ο παππούς του 20χρονου Αναστάση που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών.

Τραγωδία στα Τέμπη: Με χημικά εγκαύματα από άγνωστη ουσία πυροσβέστες! Μυστήριο με πού οφείλονται & τί μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία (Video)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την περίεργη υπόθεση του τραυματισμού τουλάχιστον τεσσάρων πυροσβεστών του πρώτου κλιμακίου Λάρισας. Οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούσαν επί ημέρες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, εμφάνισαν σοβαρά χημικά εγκαύματα από άγνωστη - μέχρι στιγμής - ουσία, και 8 ημέρες μετά προσήλθαν στο νοσοκομείο της Λάρισας με τους δύο να βγαίνουν σε αναρρωτική άδεια.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, επικαλούμενη έγγραφα του νοσοκομείου Λάρισας, που δημοσίευσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus, οι δύο πυροσβέστς εμφάνισαν εγκαύματα γ’ βαθμού σε καρπό και δάχτυλα, και β’ σε κνήμη και δάχτυλα ποδιού. Παράλληλα, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και σχολίασε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων.

Τα τρία σενάρια για τη μυστηριώδη ουσία

Το ερώτημα που πλανάται αφορά στην προέλευση της μυστυριώδους ουσίας, η οποία παραμένει άγνωστη, ενώ τα τρία επικρατέστερα σενάρια για το τι προκάλεσε τα χημικά εγκαύματα είναι:

  1. Να ήρθαν σε επαφή με φρέον, το ψυκτικό υγρό κλιματιστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων που αναπτύχθηκαν στο σημείο.
  2. Από λάδια μετασχηματιστών τρένου
  3. ή από ραδιενεργό χημικό υγρό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, υπάρχει πληροφορία για το ποιο είναι το υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται στη βιομηχανίες και ενδέχεται κάποιος να το μετέφερε προκειμένου να το παραδώσει σε κάποιο εργοστάσιο, χωρίς προηγουμένως να δηλώσει την επικινδυνότητά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share