Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκαλύψεις "βόμβα" πρoέδρου μηχανοδηγών - «Μεταξύ Λάρισας-Νέων Πόρων δεν υπάρχουν επικοινωνίες. Δεν θα ξεκινήσουμε τα δρομολόγια αν...» (Video)

«Έχουμε διαβάσεις που δεν φυλάσσονται ή δεν λειτουργούν»

16 Μαρτίου 2023 11:48
Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκαλύψεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και σχολίασε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων. Την ίδια ώρα, "ραγίζει" καρδιές η γιαγιά του 20χρονου μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

«Δεν προσκληθήκαμε στη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη. Ήταν η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Εμείς ενημερωθήκαμε με ένα draft στο οποίο έχουμε να κάνουμε πολλές επισημάνσεις.

Έχουμε διαβάσεις που δεν φυλάσσονται ή δεν λειτουργούν. Έχουμε ακούσει τον διάλογο για σουβλάκια 5 ώρες πριν το ατύχημα για να στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι και δεν βγαίνει η συνομιλία του τρένου που έφυγε από τη Λάρισα να πάει στους Νέους Πόρους.

Έχουμε μαρτυρίες ότι τρεις φορές ξαναφώναξε ο μηχανοδηγός αλλά δεν το ακούσαμε πουθενά αυτό. Μεταξύ Λάρισας – Νέων Πόρων δεν υπάρχουν επικοινωνίες από ένα σημείο και μετά και δεν πιάνει ο ασύρματος.

Ξέρουμε ότι ο συνάδελφός μας επικοινώνησε με Λάρισα 3 φορές. Ας φωνάξουν εμάς που ξέρουμε. Υπάρχει σημείο στα Τέμπη για 5-6 χιλιόμετρα λόγω του ορεινού όγκου που δεν έχει σήμα.

Τα έχουμε στείλει εγγράφως στο Υπουργείο. Πρώτοι οι εργαζόμενοι θέλουν να ξαναξεκινήσει το τρένο. Μάθαμε ότι δόθηκε εντολή να ξεκινήσει τη Δευτέρα εμπορική αμαξοστοιχία χωρίς να έχουμε συμφωνήσει τα ελάχιστα για την ασφάλεια. Μιλήσαμε με τους συναδέλφους μας και δεν επιτρέψαμε στο τρένο να αναχωρήσει.

Δεν θα βάλουμε τον εαυτό μας στην γκιλοτίνα. Δεν θα ξεκινήσουμε τα δρομολόγια αν δεν μας ενημερώσουν για τα μέτρα ασφαλείας» είπε μεταξύ άλλων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share