Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ανατριχιαστικό βίντεο: «Ραγίζουν» καρδιές οι μαθητές στην Κατερίνη - Τραγουδούν «Στην Κοιλάδα των Τεμπών»

Σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη λέξη «έφτασες;»

10 Μαρτίου 2023 22:09
Ανατριχιαστικό βίντεο: «Ραγίζουν» καρδιές οι μαθητές στην Κατερίνη - Τραγουδούν «Στην Κοιλάδα των Τεμπών»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκινούν μαθητές από την Κατερίνη που τραγουδούν «Στην Κοιλάδα των Τεμπών» για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Το ανατριχιαστικό βίντεο «ραγίζει» καρδιές.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, και να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατό τους, τραγούδησαν το κομμάτι «στην Κοιλάδα των Τεμπών» που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας σε στίχους και μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη λέξη «Έφτασες;» για όλα τα παιδιά που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα 11 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα Τέμπη.

Τέμπη: Συγκινεί ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στην τραγωδία - «Αυτό που παρατήρησα ήταν...»

Ο πατέρας Νέστορας Σαραντίδης, ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ειδικότερα, ο ιερέας είπε στον Alpha: «Είναι τραγικό το γεγονός. Και του δυστυχήματος. Οι κληρικοί, πόσω μάλλον οι οικογένειές τους, ονειρεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τα παντρέψουν και να δουν εγγόνια. Και έρχεται ξαφνικά που ο Θεός επιτρέπει – δεν το θέλει- να γίνει ένα κακό και ξαφνικά χάνονται…

Εγώ στη δική μου ενορία, σαν κληρικός 30 χρόνια, έζησα αυτή τη γενιά των παιδιών γιατί τα βάφτισα. Ήταν η Αφροδίτη, η Φραντζέσκα, η Μαρία Θωμαή που είχα βαφτίζει εγώ». Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: «Ισως με ψυχικό πρόβλημα πέραν της... απειρίας του» ο μοιραίος σταθμάρχης! "Βόμβα" από στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Video)

«Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε εμείς τους γονείς και τις οικογένειές τους. Αυτό που παρατήρησα ήταν μία αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια που είχαν. Κι εγώ, ως άγαμος, είχα στενοχώρια και θλίψη που θάβω τα παιδιά. Φαντάζομαι τι θα πρέπει να νιώθανε οι γονείς. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ιερέας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share