Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες με τη γυμνή 70χρονη – Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική έρευνα για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

6 Μαρτίου 2023 11:00
Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες με τη γυμνή 70χρονη – Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτεπάγγελτα επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη της εικόνας με τη γυναίκα που κείτεται γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στον Ωρωπό και οι υπάλληλοι του ασθενοφόρου του Δήμου την πλένουν με πιεστικό για να τη βάλουν στο ασθενοφόρο.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Ελευθεριάνος μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο την ανήμπορη γυναίκα, για να την αναλάβει, προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα κι απαιτούν άμεση απόδοση ευθυνών.

Την προκαταρκτική ποινική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

EΔΕ διέταξε ο δήμαρχος Ωρωπού

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Γιάννης Γιασημάκης αναφέρει:

«Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε θα μείνουν ατιμώρητες».

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανάρτηση, η κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης φέρεται να είναι καλή και φέρεται να νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, όπως και ενημερώθηκε η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού, και θα προβεί άμεσα στην καθαριότητα του διαμερίσματος.

Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας,την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας...

Posted by Γιώργος Γιασημάκης on Sunday, March 5, 2023
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share