Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Κόκκινος «συναγερμός» από ΕΟΦ - Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Περιέχει μη εγκεκριμένα πρόσθετα

2 Μαρτίου 2023 16:41
Κόκκινος «συναγερμός» από ΕΟΦ - Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ανάκληση συμπληρώματος διατροφής για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες ο ΕΟΦ ανακάλεσε καλλυντικό και παρτίδα φαρμάκου.

Συγκεκριμένα την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής AJO NEGRO ABUELA CARMEN caps, αποφάσισε ο ΕΟΦ, μετά από ενημέρωση ότι περιέχει μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Η προμηθεύτρια εταιρεία μετά την απόφαση, υποχρεούται, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, για την εφαρμογή της απόφασης, η οποία αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Κόκκινος «συναγερμός» από ΕΟΦ - Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

ΕΟΦ: Η απόφαση για την ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΦ έχει ως εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής AJO NEGRO ABUELA CARMEN caps, μετά από ενημέρωση ότι περιέχει μη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων και δεν είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσθετα τροφίμων. Προμηθευτής του προϊόντος είναι εταιρεία από τη MANUEL VAQUERO ORTIZ, Ισπανίας.

Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ».

Έκτακτο «καμπανάκι» ΕΟΦ - Ανακαλεί άμεσα αντιβακτηριακά μαντηλάκια

Ο ΕΟΦ προχωράει στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων προϊόντων. Συγκεκριμένα ανακαλεί τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια EUROLAMP antiseptic SPRAY pure και EUROLAMP GEL ultra pure, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς να έχουν άδεια διάθεσης βιοκτόνων σε ισχύ.

Επίσης για τον ίδιο λόγο ανακαλεί τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια Deep Fresh Antibacterial Wet Wipes.

«Κόκκινος συναγερμός» από τον ΕΟΦ - Αποσύρεται θερμόμετρο από την ελληνική αγορά

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ γνωστοποιεί την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του θερμομέτρου υπερύθρου DT-8826, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά, χωρίς να τεκμηριώνεται η αξιολόγηση της συμμόρφωσής του κατά παράβαση των άρθρων 2 και 17 της ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9- 2009 της ως άνω (3) σχετ απόφασης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία YUNG HENG WENG YUNGUI DEXIONG, ως εισαγωγέας του προϊόντος, οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει σχετικά όλους τους πελάτες της.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την απόφαση εδώ

Ανάκληση προϊόντος από τον ΕΟΦ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share