Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τεράστια προσοχή: Ο ΕΟΦ αποσύρει άμεσα από την αγορά καλλυντικό και παρτίδα φαρμάκου

Κίνδυνος για το δέρμα και τα μάτια

28 Φεβρουαρίου 2023 12:03
Τεράστια προσοχή: Ο ΕΟΦ αποσύρει άμεσα από την αγορά καλλυντικό και παρτίδα φαρμάκου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του σήμερα (28/2) κάνει γνωστό ότι ανακαλούνται παρτίδες από ένα φάρμακο και ένα καλλυντικό.

Την ανάκληση της παρτίδας 110922 (ημερ.λήξης 09-05-2024) του φαρμακευτικού προϊόντος BELZER UW SOL.ORG.PR 1L΄΄, κατόπιν ενημέρωσης τoυ παραγωγού για ποιοτικά προβλήματα: διαρροή/θολότητα/αποχρωματισμός/παρουσία σωματιδίων. Επίσης, στις αρχές του μήνα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του ΙΦΕΤ. Το ΙΦΕΤ, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Αποσύρεται καλλυντικό

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ

Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από τη κείμενη νομοθεσία, ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας.

Ως εκ τούτου, η ανάκληση δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένη παρτίδα. Η εταιρεία ‘ESPERADO FASHION Ι.Κ.Ε.’ οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, με την ολοκλήρωση των ενεργειών ενημέρωσης πελατών και επιστροφών.

«Κόκκινος συναγερμός» από τον ΕΟΦ - Αποσύρεται θερμόμετρο από την ελληνική αγορά

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ γνωστοποιεί την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του θερμομέτρου υπερύθρου DT-8826, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά, χωρίς να τεκμηριώνεται η αξιολόγηση της συμμόρφωσής του κατά παράβαση των άρθρων 2 και 17 της ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9- 2009 της ως άνω (3) σχετ απόφασης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία YUNG HENG WENG YUNGUI DEXIONG, ως εισαγωγέας του προϊόντος, οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει σχετικά όλους τους πελάτες της.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την απόφαση εδώ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share