Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στην φυλακή ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας για ασελγείς πράξεις!

Απολογείται τη Δευτέρα (6/3) ο Ηλίας Μίχος

2 Μαρτίου 2023 16:04
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στην φυλακή ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας για ασελγείς πράξεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες συνεχίζουν να είναι οι εξελίξεις για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, με τον πρώην διαιτητή, Φίλιππο Ντόβα, να οδηγείται στην φυλακή για ασελγείς πράξεις εναντίον του κοριτσιού, τη στιγμή που τη Δευτέρα (6/3) απολογείται ξανά ο Ηλίας Μίχος.

Ο Φίλιππος Ντόβας, πριν από λίγες ημέρες συνομίλησε με τον Κυριάκο Θωμαϊδη στο OPEN, όπου, αν και παραδέχτηκε πως γνώριζε τη 12χρονη, υποστηρίζοντας πως τη βοηθούσε, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ υποστήριξε πως, τον Ηλία Μίχο, τον οποίο γνώριζε, έχει να τον δει από το 2019, με έναν επιχειρηματία επίσης να προφυλακίζεται.

«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι.

Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση.

Εγώ με τον Μίχο έχω να μιλήσω από το 2019 όταν δε μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά όταν μου ζήτησε κάτι εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψα και την καλημέρα. Έχω να μιλήσω από το 2019. Το λέω δημόσια.

Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μη σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω. Της λέω έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω».

Η απάντησή του στη 12χρονη

Σε ερώτηση για την κατάθεση της 12χρονης που τον εμπλέκει, απάντησε: «Αυτό δεν έγινε ποτέ σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου. Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο, κ Θωμαΐδη. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους».

Όσο για το αν θα συναντήσει την ανήλικη, είπε: «Το ζήτησα από σήμερα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στο λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα.

Απ’ ό,τι βλέπω εδώ, το παιδί με ήξερε πολύ καλά και λέει δε θυμάται το όνομά μου. Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Δεν ξέρω τι να πω. Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες. Θα δώσω τον αγώνα μου. Γιατί αν έχω κάνει κάτι, το ξέρω εγώ, το κοριτσάκι και ο Θεός.

Επειδή όμως ο Θεός δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, παρακάλεσα την οικογένεια να ρωτήσουνε το παιδί. Από τον Αύγουστο και μετά δεν το είδα το κοριτσάκι. Όταν ξέσπασε αυτό δεν έβλεπα κανέναν. Εξαφανίστηκαν όλοι μετά, δεν βλέπαμε κανέναν».

Και συνέχισε: «Επειδή ξέρω ότι η προσβολή αυτή είναι μεγάλη, θα παραιτηθώ από όλα. Αλλά το θέμα είναι γιατί να μου κάνει κακό με τη δουλειά μου γιατί δουλεύω σε νοσοκομείο και θα έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Έχω δυο παιδιά, το συζητάμε, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο αλλά όμως αυτός που ξέρει αν έχω ακουμπήσει το κοριτσάκι είναι ο κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε ότι ερχόταν για 2-3 λεπτά και έφευγε. Η επαφή είναι αυτή που με τρελαίνει. Γιατί στους άλλους λέει είχαμε έρθει σε επαφή σεξουαλική, με πληρώνανε, με κάνανε κι εμένα λέει ότι ήρθε σε επαφή που του λέγαμε πέντε κουβέντες να προσέχει.

Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι. Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν».

Έρευνες για νέα θύματα του Μίχου - Εξετάζεται κύκλωμα παιδεραστίας (Video)

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Στο «κάδρο» των αρχών μπαίνουν κι άλλα πρόσωπα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο στην περιοχή του Κολωνού να δρούσε κύκλωμα παιδεραστίας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επομένες μέρες το ανήλικο κορίτσι να δώσει κι άλλη κατάθεση, με τον Ηλία Μίχο από την άλλη πλευρά να ετοιμάζεται να δώσει λεπτομέρειες που δεν αποκάλυψε στην πρώτη του απολογία.

Την Τρίτη το κατώφλι της 33ης ανακρίτριας θα περάσουν άλλοι δυο πρώην γείτονες του Ηλία Μίχου, ο πρώην διαιτητής και ο 40χρονος με τη μεταφορική, τους οποίους αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία της κατάθεση.

Η 12χρονη ίσως κληθεί εκ νέου να αναγνωρίσει και άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της, Απόστολο Λύτρα: «Θεωρώ ότι η 12χρονη θα κληθεί εκ νέου να αναγνωρίσει κάποια πρόσωπα και νομίζω ότι θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα αργήσει να κλείσει, είμστα στο μέσο της συγκεκριμένης ανάκρισης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος μιλώντας στο Star.

Έρευνες για νέα θύματα του Μίχου

Συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα σε εφαρμογές γνωριμιών, ακόμη και στοιχεία σε κινητά και λαπτοπ που κάποιοι προσπάθησαν να διαγράψουν «σκανάρονται» από τα εγκληματολογικά της αστυνομίας.

Οι αρχές δεν αποκλείουν πίσω από την υπόθεση του Κολωνού να υπάρχει κύκλωμα παιδεραστίες με θύματα και άλλα ανήλικα.

«Από τη στιγμή που έχουμε κατηγορούμενους 60 και 65 ετών, 50 ετων, προφανώς αυτή τη διαστροφή δεν την ξεκίνησαν σε αυτή την ηλικία. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κατηγορούμενοι αυτοί που θα αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι, θεωρώ ότι υπάρχει παρελθόν.

Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν υποστεί αυτά τα εγκλήματα από τους συγκεκριμένους, πράγματι μιλάμε για ένα κύκλωμα... Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος είναι ο Μίχος», επεσήμανε ο κ. Λύτρας.

Ποια στοιχεία οδηγούν σε κύκλωμα παιδεραστίας

Ένα νέο στοιχείο που οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση είναι ένα αφήγημα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Μίχος, σύμφωνα με τη real news, περί καταγωγής και ανύπαρκτης οικογενειακής μέριμνας, ώστε να καθησυχάζει επίδοξους βιαστές.

«Η κοπέλα είναι από την Αλβανία, είναι ορφανή, γονείς δεν υπάρχουν. Eνδιαφέρομαι για το μέλλον της. Είναι 16 ετών. Θέλω να τη βοηθήσω, να βγάλει χρήματα για να ορθοποδήσει στη ζωή της», φέρεται να έλεγε ο Ηλίας Μίχος σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πολλοί από τους προφυλακισμένους πάντως ισχυρίστηκαν ότι έδιναν χαρτζιλίκι στη 12χρονη, γιατί γνώριζαν την άσχημη οικονομική της κατάσταση και πως γνώριζαν τον Μίχο μόνο ως γείτονα και ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Ηλίας Μίχος θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, όπως λέει, εις βάρος του, μόλις αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τώρα, ετοιμάζεται να δώσει λεπτομέρειες της υπόθεσης στη συμπληρωματική απολογία του στις 6 Μαρτίου, αφού στην πρώτη ήταν φειδωλός και είχε επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share