Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωπί: Eξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο Eιρηνοδικείο (Video)

Συναγερμός στις Αρχές που αναζητούν τους δράστες

2 Μαρτίου 2023 08:28
Κορωπί: Eξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο Eιρηνοδικείο (Video)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γύρω στις 2:00 τα χαράματα της Πέμπτης (02.03.2023) άγνωστοι τοποθέτησαν έξω από το Ειρηνοδικείο Κορωπίου μηχανισμό αποτελούμενο από πυροσβεστήρα και εύφλεκτο υλικό.

Δείτε επίσης: Αιγάλεω: Έκρηξη σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου - Δύο σοβαρά τραυματίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Κάσου 18 όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κορωπίου, βρίσκεται και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Συναγερμός στη Γλυφάδα: Έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων - Σύζυγος γνωστού μοντέλου ο ιδιοκτήτης (Video)

Συναγερμός σήμανε σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα καθώς σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στην Γλυφάδα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές, υλικές ζημιές στο κτίριο. Παράλληλα, συναγερμός προκλήθηκε τα ξημερώματα μετά από έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι, στην οδό Αναβρύτων, με τους κατοίκους του κεντρικού αυτού σημείου της περιοχής να αναστατώνονται.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στην επιχείρηση που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 55 και άμεσα κλήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής χωρίς να χρειαστεί, ωστόσο, να κάνουν επέμβαση.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει ίχνη από εκρηκτικό μηχανισμό όπως αναφέρει το protothema.gr.

Την έρευνα για την έκρηξη έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι σύζυγος γνωστού μοντέλου και ηθοποιού και το πελατολόγιο του περιλαμβάνει πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο καθώς και στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκεται το πλυντήριο. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, καθώς και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Κολωνός: Ισχυρή έκρηξη σε επιχείρηση! Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα (Video)

Το κέντρο της Αθήνας σείστηκε 15 λεπτά από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου από ισχυρή έκρηξη σε ισόγειο κτιρίου επιχείρισης διανομής καπνικών προϊόντων και ψιλικών στην οδό Ηρούς 25 στον Κολωνό.

Την ίδια ώρα στην παροιμιώδη ανευθυνότητα των «υπευθύνων» του σχολείου, του δήμου Σερρών και τους συνεργείου που πραγματοποίησε τις εργασίες αποδίδουν το χαμό του παιδιού τους οι γονείς του 11χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο στο 9ο δημοτικό σχολείο.

Καταστράφηκε το ισόγειο

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην είσοδο της επιχείρισης. Το ισόγειο καταστράφηκε ολοσχερώς όπως και τέσσερα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο σημείο και ανέκοψαν τη δύναμη του ωστικού κύματος. Από την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Έσπασαν τα πάντα σε ακτίνα 100 μέτρων

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα σε απόσταση ακόμα και 100 μέτρων. Ζημιές υπέστησαν και άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Θραύσματα από τις τζαμαρίες είχαν διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή.

«Φορτώνουν και ξεφορτώνουν όλη μέρα»

«Η επιχείρηση αυτή είναι ενεργή. Δουλεύει πολύς κόσμος. Φορτώνουν και ξεφορτώνουν συνέχεια και ξέρουμε πως είναι κυρίως αποθήκη με καπνικά προϊόντα και προμήθειας περιπτέρων και μίνι μάρκετ. Τρομάξαμε πολύ. Ακόμα τρέμω», μας είπε ο κύριος Μάκης ο οποίος δευτερόλεπτα πριν βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του και μόλις είχε μπει μέσα για να κοιμηθεί.

Καταστράφηκε συνεργείο αυτοκινήτων

Σοβαρές ζημιές υπέστη ένα συνεργείο αυτοκινήτων σε απόσταση 100 μέτρων από την έκρηξη καθώς έσπασαν όλα τα τζάμια. «Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Ευτυχώς δεν καταστράφηκαν τα αυτοκίνητα των πελατών μου διότι τότε θα είχα τρελαθεί. Το κατάστημα μου όμως καταστράφηκε εξωτερικά. Ποιος θα με αποζημιώσει μέσα στα Χριστούγεννα;», είπε ο ιδιοκτήτης του συνεργείου.

Πολλές ζημιές

Ζημιές σημειώθηκαν σε μια αποθήκη ξυλείας, σε ένα μηχανουργείο ενώ έσπασαν πολλά τζάμια σπιτιών ακόμα και στους πιο ψηλούς ορόφους των γειτονικών πολυκατοικιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share