Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ντοκουμέντο Athensmagazine.gr: Κρανίου τόπος η περιοχή στο Μαρούσι μετά την έκρηξη στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού - Από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα (videos+photos)

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής μετά τον ισχυρό κρότο και τις υλικές ζημιές που έφερε - «Αν η έκρηξη γινόταν μέρα μεσημέρι...»

12 Ιανουαρίου 2023 11:26
Ντοκουμέντο Athensmagazine.gr: Κρανίου τόπος η περιοχή στο Μαρούσι μετά την έκρηξη στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού - Από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα (videos+photos)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός προκλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/1), μετά από έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι, στην οδό Αναβρύτων, με τους κατοίκους του κεντρικού αυτού σημείου της περιοχής να αναστατώνονται.

Ο κρότος ήταν ισχυρός και το αποτέλεσμα, μάλιστα, ήταν ακόμη κι ένα άτομο να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, τρομάζοντας και νιώθοντας αδιαθεσία από την έκρηξη. Διακομίστηκε, δε, στο νοσοομέιο για εξετάσεις, με ασθενοφόρο να το παραλαμβάνει.

«Αν η έκρηξη γινόταν μέρα μεσημέρι...»

Το... θαύμα, βέβαια, είναι πως ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν άφησε πίσω του θύματα. Κι αυτό, γιατί αν μπορεί να βρει κανείς κάτι θετικό σε αυτή την υπόθεση, είναι πως η έκρηξη πραγματοποιήθηκε πολύ αργά μέσα στην νύχτα. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το ότι οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως ο εν λόγω δρόμος του Αμαρουσίου είναι τόσο κεντρικός, που αν το περιστατικό συνέβαινε μέρα μεσημέρι, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα.

Έκρηξη στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού

Το Athensmagazine.gr βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε τις ζημιές, που παρατηρήθηκαν μετά την ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσαν οι δράστες, οι οποίοι πέταξαν το μηχανισμό, όντες σε μηχανάκι. Το αποτέλεσμα, άλλωστε, ήταν οκτώ καταστήματα και επτά οικίες της περιοχής να υποστούν υλικές ζημιές, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Έκρηξη στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι

Έκρηξη στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού κτίρια

Είναι στα χέρια των Αρχών, πλέον, να διερευνήσουν την υπόθεση, για μια έκρηξη εξαιτίας της οποίας, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μια τραγωδία, σε έναν τόσο κεντρικό δρόμο του Αμαρουσίου. Πέραν όλων αυτών, αφήνουμε την εικόνα να μιλήσει μόνης της...

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, άγνωστος που επέβαινε σε μηχανή σταμάτησε μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου και τοποθέτησε στο σημείο την εκρηκτική ύλη. Ωστόσο, φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Στο σημείο έσπευσε, μεταξύ άλλων, και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share