Όλα τούμπα από την Χριστίνα Σούζη – «Από το απόγευμα της Κυριακής…»

Η αναλυτική πρόγνωση της μετεωρολόγου
Σήμερα Πέμπτη (23/2) ο καιρός θα κυλήσει με λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη. Οι άνεμοι θα πνέουν, από διάφορες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ , και μόνο στο Βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα γίνουν Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 18 με 19 βαθμούς και τοπικά έως 20 βαθμούς. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Την Παρασκευή (24/2) σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και μόνο στην Κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία, θα έχει συννεφιά , και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι Άνεμοι Νότιοι 3 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα Βόρεια.
Το Σάββατο (25/2) λίγη συννεφιά. Οι Άνεμοι Νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Κυριακή (26/2) συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές από το μεσημέρι – απόγευμα , στα Δυτικά – Βορειοδυτικά και Βόρεια – Βορειοανατολικά . Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.
Τέλος την Καθαρά Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται συννεφιά , παροδικά αυξημένη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό – Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.
Αττική
Καιρός σήμερα. Γενικά αίθριος. Οι Άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Θεσ/νίκη
Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.
Άνοιξη μετ’εμποδίων από τον Τάσο Αρνιακό – Ανατρέπεται το σκηνικό της Καθαράς Δευτέρας
Με νεφώσεις και σποραδικές βροχές θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή (25/2) και Καθαρά Δευτέρα (26/2) με το πέταμα του χαρταετού να δυσκολεύεται.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο καλό θα ήταν να περιοριστούν οι εξωτερικές δραστηριότητες της Καθαροδευτέρας λόγω του άστατου καιρού. Ωστόσο το σκηνικό των επόμενων ημερών θα κυλήσει σε ανοιξιάτικα επίπεδα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 22 βαθμούς Κελσίου.
Η αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό