Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Απόφαση «βάλσαμο» για τους Αθηναίους - Νέα εποχή για τα εισιτήρια του Μετρό

Έρχονται νέες αλλαγές;

12 Φεβρουαρίου 2023 14:12
Απόφαση «βάλσαμο» για τους Αθηναίους - Νέα εποχή για τα εισιτήρια του Μετρό
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παράταση ισχύος των μειωμένων τιμών στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη διευκόλυνση των νοικοκυριών εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Σε παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την οικονομία και την κοινωνία, παρέχοντας χείρα βοηθείας στους κλάδους που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών μέσω νομοσχεδίου. Παράλληλα, θυμίζουμε βαρύγδουπο πρόστιμο 100 ευρώ - Ακαριαίος «πέλεκυς» για κάτι που κάνει κάθε οδηγός!

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία, Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις – Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Επικύρωση εισιτηρίων μετρό
EUROKINISSI

Στο τελευταίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παράταση ισχύος των μειωμένων τιμών στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023, μιας και θα διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. της τάξεως του 13%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου το ενιαίο εισιτήριο μετακίνησης στην Αθήνα θα κοστίζει 1,20 ευρώ, την ίδια ώρα που το ενιαίο μειωμένο 0,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται οι προαναφερθείσες μειωμένες τιμές ισχύουν από την 1η Ιουνίου του 2020, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, για τη στήριξη των πολιτών εν μέσω πανδημίας. Πριν την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου το ενιαίο εισιτήριο μετακίνησης στην Αθήνα κόστιζε 1,40 ευρώ και το μειωμένο 0,60 ευρώ.

Αντίστοιχα το διπλό ενιαίο εισιτήριο μειώθηκε από 2,70 ευρώ σε 2,30 ευρώ, το διπλό ενιαίο μειωμένο από 1,20 ευρώ σε 1,00 ευρώ. Το ενιαίο εισιτήριο αεροδρομίου μειώθηκε στα 9,00 ευρώ (από 10 ευρώ), το μειωμένο αεροδρομίου στα 4,50 ευρώ (από 5,00) και το ενιαίο εισιτήριο 24 ωρών στα 4,10 ευρώ (από 4,50 ευρώ).

Παράταση στα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων

Κάρτα απεριορίστων διαδρομών μετρό
EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ

Στο Άρθρο 16 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και για το 2023. Για τα οχήματα έως και 40 θέσεων τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 215 ευρώ και για τα λεωφορεία με θέσεις 41 θέσεις και άνω 300 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share