Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν αφυδατωμένοι και κλειδωμένοι - Εξοργιστικές εικόνες μέσα στη δομή (video)

Σοκ με τις σκηνές ντροπής

10 Φεβρουαρίου 2023 20:17
Γηροκομείο «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν αφυδατωμένοι και κλειδωμένοι - Εξοργιστικές εικόνες μέσα στη δομή (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορυδαλλός: Σε συνέχεια ενός απροειδοποίητου ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής σε ιδιωτικό γηροκομείο του Κορυδαλλού, βρέθηκαν ηλικιωμένοι σε τραγική κατάσταση καθώς ήταν αφυδατωμένοι και κλειδωμένοι εντός της εν λόγω δομής. Επίσης, οι ηλικιωμένοι εκτός από ότι ήταν σε εικόνα εξαθλίωσης και αφυδάτωσης, παρουσιάζουν και ψώρα.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται κοντά στους ηλικιωμένους και τους εξετάζουν γιατροί και νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Από την κατάσταση της υγείας τους θα κριθεί εάν θα είναι αναγκαία η μεταφορά τους στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Στη συγκεκριμένη δομή έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής. Τη δραματική κατάσταση διαβίωσης των ηλικιωμένων διαπίστωσαν νωρίτερα σήμερα αρμόδιοι ελεγκτές της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποίησαν απροειδοποίητο έλεγχο.

Θυμίζουμε επίσης τη φρικτή μαρτυρία για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά (Video)

Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Απειλούσαν τη ζωή των συγγενών των ηλικιωμένων – Οι ύποπτες εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά, του οποίου οι ιδιοκτήτριες, αλλά και οι γιατροί οδηγήθηκαν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ παράλληλα ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «κολαστήριο».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΕΡΤ για το γηροκομείο στα Χανιά, μια φοροτεχνικός αποκάλυψε πως η 92χρονη θεία της, όσο διέμενε εκεί, εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις της.

Η ίδια εξιστόρησε, επίσης, ότι το 2016 μια κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας ήρθε και επικαλούμενη ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, που δεν υπήρχε, η θεία μου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο γηροκομείο», αναφέροντας ότι σε αυτό συμμετείχε και ένας υπάλληλος της περιφέρειας Χανίων.

Απειλές για τη ζωή των συγγενών

Εξήγησε ότι για μπορεί να επισκέπτεται ο πατέρας της την 92χρονη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια, είχε δηλώσει ότι είναι ανιψιός της. Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις και μόνο στο σαλόνι, κατόπιν ενημέρωσης. «Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της ότι δεν θα ασχοληθούν άλλο με τη συγκεκριμένη κυρία ενώ του απείλησαν και τη ζωή. «Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα». Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, του είπαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share