ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Ηχηρό» σήμα κινδύνου του Σάκη Αρναούτογλου: «Για άλλες 24 ώρες στην Αττική…»

«Ηχηρό» σήμα κινδύνου του Σάκη Αρναούτογλου: «Για άλλες 24 ώρες στην Αττική…»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε μέσα από το δικό του δελτίο καιρού για όσα πρέπει να περιμένουμε σήμερα (10/2), κάνοντας λόγο για τσουχτερό κρύο και λίγα ακόμη χιόνια.

Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με κάποια φαινόμενα να αναμένονται στη βορειοανατολική Στερεά και την Εύβοια, με τον Τάσο Αρνιακό να γράφει επίσης την τελευταία πράξη.

Αντίθετα, λιακάδα θα επικρατήσει στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι, από βόρειες διευθύνσεις, στα 6 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική «ακόμα λιγότερα αναμένονται το επόμενο 24ωρο και θα πρέπει να εντοπίζονται κυρίως στις πολύ πολύ βόρειες ημιορεινές – ορεινές περιοχές εδώ ίσως και με τη μορφή μπόρας χιονιού να έχουμε πρόσκαιρά το μεσημέρι κυρίως πάνω από τα 300-400 μέτρα κάποια μπόρα χιονόνερου και χιονιού».

«Λίγα πράγματα όμως. Στην υπόλοιπη Αττική λίγες αρκετά πάλι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα και το βράδυ θα ανοίγει ολοένα περισσότερο ο καιρός και τις βραδινές και νυχτερινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά.(…)

Οκτάρι έως εννέα βαθμούς στο λεκανοπέδιο αλλά αυτός ο βοριάς θα συνεχίσει να είναι αρκετά κρύος και η αίσθηση του κρύου στην Αθήνα και γενικά στην Αττική θα είναι χαμηλότερη. Φυσικά, στα βόρεια προάστια όπως είναι λογικό λόγω υψομέτρου υπολογίστε 3-5 βαθμούς πιο χαμηλά τη θερμοκρασία».

Η ανάλυση για την Παρασκευή (10/2)

Για την Παρασκευή ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε συγκεκριμένα: «Και πάλι η λιακάδα θα διατηρηθεί στη βόρεια Ελλάδα, λίγες τοπικές συννεφιές στα βόρειοδυτικά, αρκετή ηλιοφάνεια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα περισσότερα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα μία συννεφιά θα συνεχίσει να υπάρχει κατά διαστήματα αυξημένη αλλά δεν φαίνεται να δίνει κάποια φαινόμενα.

Κυρίως στην Ανατολική Βορειοανατολική Στερεά, στις πιο ορεινές περιοχές, στην Μαγνησία και κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά τμήματα όπως και στην Εύβοια στα πιο ορεινά ημιορεινά τμήματα θα έχουμε κάποιες μπόρες χιονόνερου χαμηλά και κάποιες μπόρες χιονιού κυρίως πάνω από τα 200 με 300 μέτρα έως και 400 μέτρα. (…) Πιο νότια θα έχουμε κάποια σύννεφα πιο πυκνά προς Κρήτη και Κάρπαθο εδώ θα πρέπει αυτά τα σύννεφα να καταφέρουν να δώσουν κάποια τοπική βροχούλα. Κάποια μπόρα βροχής ασθενούς πρόσκαιρης έως και μέτριας έντασης αλλά σε πολύ τοπικό επίπεδο».

«Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η θερμοκρασία δεν αλλάζει. Χοντρικά γύρω στους -10 με -5 στο ορεινό και ημιορεινό κομμάτι, γύρω στους -4 με 2 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πεδινά. Χαμηλές θερμοκρασίες και στο εσωτερικό των μεγαλύτερων νησιών του Αιγαίου Πελάγους με 2-3, στα πολύ πιο ορεινά της Κρήτης αλλά και του υπόλοιπου Αιγαίου δεν αποκλείεται να πλησιάσει η θερμοκρασία και το μηδέν. 5-7 έως και 8 στα νότιοανατολικά νησιωτικά τμήματα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Το μεσημέρι βλέπουμε ότι στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα έχουμε – δηλαδή από το ύψος των ορεινών τμημάτων της Θεσσαλίας και κυρίως την Ευρυτανία και την ορεινή Πελοπόννησο – δεν φαίνεται να ξεπερνά ο υδράργυρος τον 1 με 2 βαθμούς Κελσίου εξαιτίας και της συννεφιάς. Εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά θα πιάσουμε και 3-5 τοπικά και 6 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 7άρια στα πεδινά, 8 στη βόρεια πεδινή Ελλάδα. Βλέπουμε όμως ότι το πολύ να πιάσουμε 10 με 12 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Εκεί που θα φυσά όμως η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμα ποιο έντονη από τις περιοχές όπου δεν θα φυσάει».




Πολική έξαρση από τα Μερομήνια – “Από την Τσικνοπέμπτη και έπειτα…”

Τα Μερομήνια αποτελούν έναν τρόπο μακροχρόνιας πρόβλεψης του καιρού, με τον καιρό τις επόμενες ημέρες και μέχρι τον Μάρτιο να δείχνει πια πως έχει άγριες διαθέσεις!

Τι προβλέπουν για το νέο έτος τα Μερομήνια:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου