Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Πέτρος Φιλιππίδης: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - Ζητά 6 χρόνια κάθειρξης για κάθε απόπειρα βιασμού

Απορρίφθηκαν ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο ηθοποιός

8 Φεβρουαρίου 2023 20:04
Πέτρος Φιλιππίδης: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - Ζητά 6 χρόνια κάθειρξης για κάθε απόπειρα βιασμού
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καταπέλτης» υπήρξε η εισαγγελέας της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, με την Έλενα Στόγια να προτείνει κάθειρξη έξι ετών για κάθε απόπειρα βιασμού, τη στιγμή που όλα τα ελαφρυντικά απορρίφθηκαν, σύμφωνα με την πρότασή της.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Θυμίζουμε ότι ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μια ηθοποιού το 2008 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η απόφαση έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δυο καταγγέλλουσες που έπεισαν τους δυο δικαστές, ενώ με δάκρυα και τη στήριξη των συναδέλφων της αντιμετώπισε την αθώωση για τη δική της υπόθεση η πρώτη καταγγέλλουσα. Ο Πετρος Φιλιππίδης αιτήθηκε δια των συνηγόρων του τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομη βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πως θα ακυρώσετε το σύννομο βιο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε. Τα ελαφρυντικά συνέχονται με την πράξη. Εδώ καταδικάσατε για απόπειρα που άνοιξε υποτίθεται ο δράστης μόνος του στα φερόμενα θύματα. Αυτές οι απόπειρες που έχετε αποδεχτεί μόνο ως πλημμελήματα μπορούν να σταθούν. Πρόκειται για απόπειρες που δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ!» ανέφερε ο συνήγορός Μιχάλης Δημητρακόπουλος συμπληρώνοντας πρέπει να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share