Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει η εισαγγελέας - «Πρέπει να έχει θετική συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα»

Η πρότασή της προς το δικαστήριο

8 Φεβρουαρίου 2023 18:16
Πέτρος Φιλιππίδης: Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει η εισαγγελέας - «Πρέπει να έχει θετική συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα»
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την εισαγγελέα να ζητά να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον ηθοποιό, που κρίθηκε ένοχος για τις απόπειρες βιασμού, αλλά αθώος για τον καταγγελλόμενο βιασμό.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν «παραφωνία» ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

«Παρακάλεσαν να τον πάρουν ως...» - Αποκάλυψη «βόμβα» Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη

Σε μία αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Το τι έχει ακουστεί για τον γιο μου, που δούλεψε γκαρσόνι… Τι του έλεγαν! Από αυτά που έβγαζε, μου έστελνε κι εμένα 10 ευρώ για να φάω. Ξέρετε τι είναι φυλακή; Δεν είναι αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση. Είναι σκληρό, στη φυλακή σταματά το μυαλό σου, η καρδιά σου, η ζωή σου. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος» είχε πει στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη

«Στην Ελλάδα είμαστε ακραίοι άνθρωποι. Και δεν καταστρέφουμε καμιά φορά αθώους, άντε να καταστρέψουμε τον ένοχο. Δεν είναι σωφρονισμός η φυλακή, μην τρελαθούμε. Το παιδί του, η οικογένειά του τι φταίει; Από πότε υπάρχει η έννοια της συνευθύνης; Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδί του Φιλιππίδη, που από ό,τι μαθαίνω είναι και καλός ηθοποιός, αποκλείστηκε από όλες τις παραστάσεις.

Αποκάλυψη «βόμβα» Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη

Αν αποδειχθεί ότι ο Φιλιππίδης είναι αθώος, ακόμα χειρότερα. Αν είναι ένοχος, τι φταίει ο γιος του; Έφτασε -και το αποκαλύπτω σήμερα- πολύ γνωστός άνθρωπος του θεάτρου να παρακαλέσει ένα δίδυμο ιδιοκτητών ενός από τα πιο γνωστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και τον πήραν γκαρσόνι. Στην αρχή δούλευε ως ηθοποιός, μετά τον κόψανε» είπε ο Γιώργος Λιάγκας μετά την προβολή του βίντεο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share