Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός Θοδωρή Κολυδά: «Αναμένεται ένα δεύτερο "κύμα" του χιονιά!» - Προσοχή σε αυτές της περιοχές

Από πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

8 Φεβρουαρίου 2023 08:30
Συναγερμός Θοδωρή Κολυδά: «Αναμένεται ένα δεύτερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παράταση των φαινομένων από την κακοκαιρία «Barbara» μέχρι και την Πέμπτη, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στην Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα, σε ένα κομμάτι της Μαγνησίας και τα δυτικά τμήματα της Αττικής, γύρω στις 6 το πρωί.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 17.00 περίπου το απόγευμα στις ίδιες περιοχές αναμένεται ένα δεύτερο κύμα του χιονιά. Την Πέμπτη, αναμένεται να δούμε έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική και την Κρήτη. Ωστόσο, Παρασκευή και σαββατοκύριακο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Προόγνωση καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Ήχησαν οι "σειρήνες" από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - "Χιόνια μέχρι την Πέμπτη και κακοκαιρία που μπορεί να..."

Νέα προειδοποίηση για την κακοκαιρία Barbara και την πυκνή χιονόπτωση που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας έστειλε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος ακανφέρει μεταξύ άλλων ότι «τίποτα δεν τελείωσε», ενώ συγκεκριμένα για την Αττική ανέφερε ότι το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να θυμίσει το 2002. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share