Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023

Σε επιφυλακή διαρκείας ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ιδιαίτερη προσοχή - Μέχρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου…»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

7 Φεβρουαρίου 2023 13:32
Σε επιφυλακή διαρκείας ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ιδιαίτερη προσοχή - Μέχρι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας διατηρεί σε διαρκή επιφυλακή, επισημαίνοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ως προς τον καιρό των επόμενων ημερών, ακόμη και μέχρι τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να σημαίνει το συναγερμό.

Ειδικότερα, ο καιρός από το πρωί της Τρίτης (7/2) θα έχουμε στα δυτικά και στα βόρεια μόνο τσουχτερό κρύο, ενώ στο Αιγαίο θα σημειωθούν συννεφιές και κάποιες χιονοπτώσεις στις Κυκλάδες. Σε Σποράδες,Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα και Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες χιονιού.

Από το μεσημέρι και μετά θα επιμείνουν οι μπόρες χιονιού αλλά μόνο στα ορεινά σε Αττική, Εύβοια και τις Σποράδες. Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα έχουμε ξαστεριά εκτός από Εύβοια, Σποράδες, Αττική και Βοιωτία όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες χιονιού.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 5 στα κεντρικά, στους 0 έως 5 στα βόρεια, στους 9 στα νότια και στους 4 με 7 στα ανατολικά.

Στην Αττική, τα ξημερώματα θα σημειωθούν μπόρες χιονιού στα ΒΔ. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ηρεμήσει και από το βράδυ θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγα σύννεφα και μέσα στην ημέρα ηλιοφάνεια. Στη Χαλκιδική το βράδυ λίγες μπόρες χιονιού. Η θερμοκρασία από 2 έως 5 βαθμούς.

Η προσοχή που χρειάζεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Την Τετάρτη (8/2) μπόρες χιονιού στις ίδιες περιοχές αλλά θα μειώνονται σταδιακά. Η θερμοκρασία στους 5 βαθμούς στα κεντρικά, στους 1 έως 5 στα βόρεια και στους 8 στα νότια.

Την Πέμπτη (9/2) σε Αττική, Βοιωτία, ΒΑ Πελοπόννησο κάποιες μπόρες χιονιού και τοπικές συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Την Παρασκευή (10/2) τοπικές μπόρες χιονιού και ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού. Η θερμοκρασία στους 8 βαθμούς στα κεντρικά, στους 3 με 7 στα βόρεια, στους 11 στα νότια. Από εκεί και πέρα η παγωνιά θα διατηρηθεί και έως τα μέσα του μήνα.

Κακοκαιρία «Barbara»: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ! Επιμένουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες & τι θα γίνει στην Αττική (Video)

Η κακοκαιρία Barbara είναι εδώ και επιμένει, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και αναφέρονται στην εξέλιξη του καιρού για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά:

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share