Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Νέα σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Πως θα λειτουργήσουν αύριο (8/2) οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα

Αναλυτικά οι αποφάσεις

7 Φεβρουαρίου 2023 21:53
Νέα σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Πως θα λειτουργήσουν αύριο (8/2) οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 10 το πρωί θα προσέλθουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα στις υπηρεσίες τους αύριο το πρωί, ενώ τα καταστήματα θα ανοίξουν μετά τις 11.00 στο βόρειο κομμάτι της Αττικής και άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε νέα συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για να αξιολογηθούν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα και να επικαιροποιηθούν οι οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Barbara». Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε καθώς, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι νωρίς το απόγευμα αύριο, με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό κυρίως στη Βόρεια, Βορειοανατολική και Βορειοδυτική Αττική καθώς και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

  • Πρώτον, αύριο 8 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Δεύτερον, όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αύριο 8 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 το πρωί.
  • Τρίτον, ανάλογα με την εξέλιξη των μετερεωλογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.
    Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Νέα σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Πως θα λειτουργήσουν αύριο (8/2) οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα

Από την ΓΓΠΠ επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Υπογραμμίζεται ξανά ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Στη σύσκεψη μετείχαν:

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήριος Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος, Χρήστος Παπαφιλίππου, ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (8/2) καταστήματα, ντελίβερι και κούριερ

Για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών ντελίβερι και κούριερ την Τετάρτη 8/2 ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ευκαιρία, δείτε ποιά σχολεία θα παραμεινουν κλειστά την Τετάρτη 8/2.

Ειδικότερα σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πικέρμι, αλλά και Δήμο Θηβαίων, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 το πρωί, λόγω του παγετού.

Από τα παραπάνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Παράλληλα, απαγορεύεται για αύριο, Τετάρτη (08.02.2023) η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες:

Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ. Οι πολίτες των αυτών των περιοχών καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (8/2) καταστήματα, ντελίβερι και κούριερ

Ήχησαν οι "σειρήνες" από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - "Χιόνια μέχρι την Πέμπτη και κακοκαιρία που μπορεί να..."

Νέα προειδοποίηση για την κακοκαιρία Barbara και την πυκνή χιονόπτωση που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας έστειλε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος ακανφέρει μεταξύ άλλων ότι «τίποτα δεν τελείωσε», ενώ συγκεκριμένα για την Αττική ανέφερε ότι το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να θυμίσει το 2002. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share