Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

«Κακοκαιρία Μπάρμπαρα»: Μέχρι τις 23.00 ανοιχτή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Κλειστή η Αττική Οδός από Ελευσίνα έως περιφερειακή Αιγάλεω

Για λίγες ώρες ακόμα θα παραμείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

5 Φεβρουαρίου 2023 19:24
«Κακοκαιρία Μπάρμπαρα»: Μέχρι τις 23.00 ανοιχτή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Κλειστή η Αττική Οδός από Ελευσίνα έως περιφερειακή Αιγάλεω
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Για λίγες ώρες ακόμα θα παραμείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα της από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος του κόμβου των Οινοφύτων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τις 23:00 θα διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω μέχρι την Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. Παράλληλα, δείτε τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, Δημόσιο, σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ στην Αττική.

κλειστή αττική οδός από κακοκαιρία Μπάρμπαρα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Τέλος, διεκόπη ξανά η κυκλοφορία κίνηση στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο μήνυμα 112 για χιόνια στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η Πολιτική Προστασία επισημαίνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους στις περιοχές που έχει κριθεί απαραίτητο.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές αλυσίδες στην Αθηνών - Λαμίας

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής, που προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Το μήνυμα περιέχει σύσταση να περιοριστούν δραστικά μετακινήσεις.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο μήνυμα 112 για χιόνια στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις» ΣτοιχείαΚείμενα

Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων στο λεκανοπέδιο, έκλεισε η Εθνική Οδός από το ύψος της Καλυφτάκη έως το ύψος των Οινοφύτων, ενώ απαραίτητη κρίνεται η χρήση αλυσίδων σε αρκετές περιοχές.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση σε όλη την Αττική, ενώ στα βόρεια και βορειοανατολικά του λεκανοπεδίου το έχει ήδη «στρώσει».

Από την Πολιτική Προστασία υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ σε αρκετά σημεία του νομού υπάρχουν περιπολικά, οχήματα της πυροσβεστικής και του στρατού για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα διόδια Αφιδνών μέχρι και τον κόμβο των Οινοφυτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 13:30 ώρα σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000).

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής), εξακολουθεί να ισχύει.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share