Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Καιρικό "σύνθημα" Θοδωρή Κολυδά: «Παγετός και "βουτιά" του υδράργυρου! Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από χιονοπτώσεις είναι...»

Προειδοποίηση του έμπειρου μετεωρολόγου

3 Φεβρουαρίου 2023 09:35
Καιρικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει σήμερα Παρασκευή έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά να έχει όλες τις πληροφορίες. Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επανήλθε μιλώντας για το κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να σαρώσει την χώρα μας στις επόμενες μέρες, τονίζοντας πως ακόμη και η Αττική δύσκολα θα ξεφύγει από την αστάθεια.

Όπως εξηγεί, από την Κυριακή αναμένεται απότομη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ «βουτιά» του υδραργύρου αναμένεται και στην υπόλοιπη χώρα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φθάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Η παγωνιά αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από χιονοπτώσεις είναι κυρίως η Εύβοια και ακολούθως η Αττική.

Συναγερμός διαρκείας του Γιάννη Καλλιάνου: «Έρχονται δύσκολες μέρες, η χώρα θα σκεπαστεί από...»

Ο Γιάννης Καλλιάνος σημαίνει συναγερμό διαρκείας για τον καιρό, επισημαίνοντας πως θα έρθουν αρκετά δύσκολες μέρες, με την χώρα να σκεπάζεται από ποικίλα και έντονα φαινόμενα, με τον Τάσο Αρνιακό να φέρνει πάντως την ανατροπή.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (3/2), αφού στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, από τα 600μ. υψόμετρο και πάνω.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πάνω από τα 700 μέτρα, με τη θερμοκρασία στους 4 – 14 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα είναι συννεφιασμένη. Η θερμοκρασία από 4 – 11 βαθμούς και οι άνεμοι στα 4 – 7 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (4/2) ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, με ήλιο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Την Κυριακή (5/2) ο καιρός θα επιδεινωθεί, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share