Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρικό «πλάκωμα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Καταιγίδες χιονιού, η Αττική θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση...»

«Βαριά» η πρόγνωση του μετεωρολόγου

3 Φεβρουαρίου 2023 08:36
Καιρικό «πλάκωμα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Καταιγίδες χιονιού, η Αττική θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επανήλθε μιλώντας για το κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να σαρώσει την χώρα μας στις επόμενες μέρες, τονίζοντας πως ακόμη και η Αττική δύσκολα θα ξεφύγει από την αστάθεια, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να σημαίνει το συναγερμό.

Για τον έμπειρο μετεωρολόγο, τα μέχρι τώρα δεδομένα «δείχνουν», σε πρώτη φάση μεγάλη αστάθεια, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις. Ο μετεωρολόγος του OPEN, για πρώτη φορά μετά την περσινή κακοκαιρία «Ελπίς» κάνει λόγο μιλώντας στο ethnos.gr και για «καταιγίδες χιονιού», δηλαδή έντονων χιονοπτώσεων με καταιγίδες.

Η κακοκαιρία που θα μας επηρεάσει στις επόμενες μέρες

Επικίνδυνες χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρός παγετός αναμένεται να χτυπήσουν τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές κοντά στο υψόμετρο της θάλασσας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι σε Εύβοια, Αττική, Σποράδες, αλλά και στην Κρήτη, όπου αναμένεται να φτάσουν στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Η Αττική θα έρθει σε δύσκολη κατάσταση», σημειώνει στο ethnos.gr ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος εξηγεί ότι, οι έντονες χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στην Αττική από το πρωί της Κυριακής στα Βόρεια Προάστεια και, μέχρι το βράδυ, δεν αποκλείεται να φτάσουν και στο κέντρο της Αθήνας. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε πρώτη φάση, αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι Τρίτη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι είναι πιθανό από Τετάρτη να υπάρξει και δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share