Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πολική αύρα από τον Τάσο Αρνιακό: «Από βδομάδα κατά κύματα χιονοπτώσεις σε σημεία της Αττικής...»

Οι επισημάνσεις του μετεωρολόγου για τον καιρό των επόμενων ημερών

2 Φεβρουαρίου 2023 09:59
Πολική αύρα από τον Τάσο Αρνιακό: «Από βδομάδα κατά κύματα χιονοπτώσεις σε σημεία της Αττικής...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Η κόντρα συνεχίζεται όντως», απάντησε ο Τάσος Αρνιακός στον Γιώργο Παπαδάκη, αναφερόμενος στις αντικρουόμενες απόψεις των μετεωρολόγων για την επικείμενη κακοκαιρία.

Ο ίδιος επεσήμανε στη συνέχεια πως αναμένεται να χτυπήσουν κατά κύματα οι χιονοπτώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής (5/2) στη χώρα, ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική πλέον, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα!

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο:

«Σκωτσέζικο ντους» από τα Μερομήνια: «Την 25η Μαρτίου αλλάζουν τα πάντα»

Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα του 2023 σύμφωνα με το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου 2022.

Με τι καιρό θα κάνουμε Σαρακοστή το 2023; Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και την Κυριακή των Αποκριών του 2023; Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα το 2023; Θα μας αφήσει ο καιρός να σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα; Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει "μάχη" μετεωρολόγων για τον χιονιά: Ο Θοδωρής Κολυδάς "τρολάρει" εκείνους που μιλούν για χιόνια στην Αττική.

Τι προβλέπουν τα μερομήνια

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο. Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό. Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

ΜΑΪΟΣ 2023

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Στα τέλη του Μαίου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share