Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Συντριβή Phantom F-4: Συγκλονίζει ο πατέρας του συγκυβερνήτη - Δεν αντέχει να πάει για την αναγνώριση της σορού (Video)

«Η σημαία μόνο στο φέρετρο θεωρώ ότι θα αναπαύσει την ψυχή του»

1 Φεβρουαρίου 2023 10:11
Συντριβή Phantom F-4: Συγκλονίζει ο πατέρας του συγκυβερνήτη - Δεν αντέχει να πάει για την αναγνώριση της σορού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του Phantom F-4 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Δείτε επίσης: Συντριβή Phantom F-4: Ολονύχτιες έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη – Σε ποια σημεία επικεντρώνονται

Οι γονείς του 29χρονου πιλότου καλούνται σήμερα να πάνε για αναγνώριση της σορού του γιου τους, μια διαδικασία στην οποία ο πατέρας του όπως είπε στην ΕΡΤ δεν θα παραστεί. «Μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο. Μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εγώ τον είδα σε άριστη κατάσταση. Θα πάω να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; Να το θυμάμαι έτσι;».

Όπως είπε ότι οι Αρχές του πήραν DNA προκειμένου να γίνει η αναγνώριση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στον 29χρονο δεν θα άρεσε η λέξη «ήρωας» εξηγώντας πως ήταν ταπεινό παιδί. «Η σημαία μόνο στο φέρετρο θεωρώ ότι θα αναπαύσει την ψυχή του».

Ο κ. Τουρούτσικας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F-4.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom F-4.

Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται με την οικογένειά του να ζει εφιαλτικές στιγμές. Σημειώνεται πως αν και το πρωτόκολλο των αναζητήσεων ορίζει ως μέγιστο χρόνο τις 72 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η κοινή απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά είναι να συνεχιστούν οι έρευνες για όσο χρειαστεί, μέχρι να βρεθεί ο 31χρονος Σμηναγός. Στη μάχη εντοπισμού της ατράκτου επιστρατεύεται το ωκεανογραφικό ΝΑΥΤΙΛΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share