Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συντριβή Phantom F-4: Ολονύχτιες έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη – Σε ποια σημεία επικεντρώνονται

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του

1 Φεβρουαρίου 2023 07:28
Συντριβή Phantom F-4: Ολονύχτιες έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη – Σε ποια σημεία επικεντρώνονται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεύτερο βράδυ διεξοδικών ερευνών για τον εντοπισμό του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4, που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, το πρωί της Δευτέρας.

Η οικογένεια του 31χρονου πιλότου ζει ώρες αγωνίας, ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Πλωτά σκάφη του λιμενικού, εναέρια μέσα, αλλά και ιδιώτες συμμετέχουν στις έρευνες που συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Αυτή την ώρα, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργειών, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί πλωτά ρομπότ και δύτες.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται 8-10 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έρευνες έχουν διεξαχθεί ήδη μέχρι ενός σημείου του βυθού, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές στις οποίες δεν εντοπίστηκε κάτι σημαντικό. Πλέον, οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο σημεία, όπου το βάθος είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα. Γι’ αυτόν τον λόγο αναμένεται να φτάσει στο σημείο και το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος», που διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιηθήκαν έρευνες σε παράκτιες περιοχές από τον Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Την οικογένεια του νεκρού υποσμηναγού επισκέφτηκαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ

Νωρίτερα σήμερα, την οικογένεια του αδικοχαμένου 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στην Τρίπολη, επισκέφτηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον τραγικό θάνατό του.

Συγκλονισμένοι οι γονείς του υποσμηναγού συγκυβερνήτη, ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατέπεσε το Phantom F-4 σε θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, δέχτηκαν τα συλλυπητήρια και τα θερμά λόγια που τους απηύθυναν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, που μετέδωσε τις σχετικές φωτογραφίες.

Όταν ο υποσμηναγός είχε πετάξει πάνω από το χωριό του – Το ΒΙΝΤΕΟ που τράβηξε ο πατέρας του

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Δολιανά Αρκαδίας, το χωριό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την συντριβή του Phantom F-4 σε θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα το πρωί της Δευτέρας.

Ήταν μόλις πριν από μερικούς μήνες, το καλοκαίρι του 2022, όταν ο Μάριος είχε πετάξει για πρώτη φορά πάνω από το χωριό του, ικανοποιώντας την σχετική παράκληση του πατέρα του που ήθελε να τον δει να κάνει ελιγμούς κοντά στο σπίτι τους.

Ο Κώστας Τουρούτσικας είχε τραβήξει με βίντεο τον γιο του να πετάει με το μαχητικό αεροσκάφος. «Πάντα τον παρακαλούσα, του έλεγα ‘έλα και μια φορά κοντά στο σπίτι να σε δω, σαν πατέρας’. Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο στις 8:30, μου λέει ‘9.05 θα είσαι στο τάδε σημείο’. Πήγα και πέρασαν με κάποιον άλλον συνάδελφο. Ήταν τόσο μεγάλη η ευχαρίστησή μου, λέω θεέ μου ολοκληρώθηκα», δήλωσε ο πατέρας του νεκρού συγκυβερνήτη στην εκπομπή LiveNews, κατά την οποία προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο.

Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, συγκλόνισε με τα λόγια του. Μιλώντας για τον θάνατο του παιδιού, του, είπε πως «για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα».

«Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος», είπε ο πατέρας του Μάριου και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα, το ήξερα και από άλλους συναδέλφους του. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε. Η τύχη το έφερε να είναι πίσω, χωρίς να θέλω να μειώσω τις ικανότητες του πιλότου».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού, τόνισε: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια να σωθεί. Αυτός πέρασε από την ζωή στον θάνατο σε χρόνο ντετέ. Καμία βοήθεια. Δεν μπορώ να το χωνέψω».

Δείτε το βίντεο:

«Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια ο 31χρονος πιλότος» – Τι λένε συγχωριανοί του
Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συντοπίτες του 31χρονου σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοείται μετά την συντριβή του F-4 Phantom στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας, το πρωί της Δευτέρας.

Την ώρα που η οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα έχει βυθιστεί στο πένθος για τον θάνατό του, η οικογένεια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ελπίζει σε ένα θαύμα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής.

Η οικογένεια και οι συγχωριανοί του στο Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού, ο οποίος ήταν κυβερνήτης του μοιραίου Phantom. Στο χωριό βρέθηκε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και συνομίλησε με ανθρώπους που γνωρίζουν τον 31χρονο πιλότο.

Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό του ήταν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα ήταν πολύ ευτυχισμένος, καθώς αρραβωνιάστηκε την σύντροφό του και ετοιμαζόταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

«Ο Στάθης ήταν το καλύτερο παιδί. Άριστος μαθητής, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος, αυτό ήθελε να κάνει, να πετάει», είπε ο Χ. Παϊσίδης, πρόεδρος της κοινότητας Γρανίτη.

«Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη, να είναι περήφανοι. Η επιλογή του ήταν να γίνει πιλότος. Ήταν άριστος μαθητής, μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, όμως εκείνος ήθελε να γίνει πιλότος. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια, δυστυχώς δεν πρόλαβε», είπε φίλος της οικογένειας του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom.

Όλοι είναι σοκαρισμένοι από την συντριβή του αεροσκάφους και δεν θέλουν καν να πιστέψουν ότι μπορεί να μην είναι ζωντανός. «Ο Στάθης είναι από τα καλύτερα παιδιά. Χαμογελαστός, κοινωνικός, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί», είπε ακόμα μία οικογενειακή φίλη.

Οι κάτοικοι στο Νευροκόπι προσεύχονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου πιλότου να έχουν καλή έκβαση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share