Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επίθεση Θεοδωρικάκου σε ΣΥΡΙΖΑ: 183 ανεξιχνίαστες δολοφονίες - «Θα συνεχίσουμε την κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ»

Τεταμένο το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα

31 Ιανουαρίου 2023 18:02
Επίθεση Θεοδωρικάκου σε ΣΥΡΙΖΑ: 183 ανεξιχνίαστες δολοφονίες - «Θα συνεχίσουμε την κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιτείθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρώην διοικητή των Εσωτερικών Υποθέσεων και δηλώνει ότι «η κάθαρση της ΕΛ.ΑΣ» είναι προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση Θεοδωρικάκου

«Η κάθαρση στην Αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».

«Βόμβα» Αλέξη Τσίπρα: Ζητά άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές εντός 3 εβδομάδων - Αποσύρει τη Κ.Ο από τις ψηφοφορίες στη Βουλή (Video)

Εκλογές 2023: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί η κίνηση-ματ που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο. Την ίδια ώρα, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους έδωσε έναν νέο χρησμό για την ημερομηνία των εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο θέμα των υποκλοπών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει να νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, και συνεπώς ανακοίνωσε την αποχή της ΚΟ από το κοινοβουλευτικό έργο. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η νομοθέτηση του «μπλόκου» στην κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων εγκληματικών οργανώσεων στις ερχόμενες εκλογές.

Αποσύρει τη Κ.Ο από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

«Όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής.

Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.

Και από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share