Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

"Σταύρωσε" Τσίπρα ο Οικονόμου - "Απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του..."

"Αυτό που απέτυχε ο κ. Τσίπρας με την πρόταση δυσπιστίας, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά"

31 Ιανουαρίου 2023 16:11
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Οικονόμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, σημειώνοντας ότι με την πρόταση να διεξαχθούν εκλογές σε τρεις εβδομάδες, επιχειρεί να πετύχει αυτό που ήθελε με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες.

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

'Σταύρωσε' Τσίπρα ο Οικονόμου - 'Απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του...'

Επίσης, πρόσθεσε ότι «ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας».

«Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας», σημείωσε στο τέλος της ανακοίνωσης του.

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις υποκλοπές: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αποδόμησε ένα προς ένα τα σημεία που έθιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Για τις παρακολουθήσεις, αναλάβαμε από την αρχή τις πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ, αλλά δίχως να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε την Υπηρεσία. Ο νέος νόμος προβλέπει πια ότι στην ηγεσία μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες. Ελέγχεται από δύο δικαστές, θα αποκτήσει Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πρώτα διαρροές στοιχείων στα δικά σας φιλικά μέσα, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν επιβεβαίωση των δικών σας πληροφοριών. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο. Εγραφε απόρρητο πάνω. Τον κάνατε φέιγ βολάν. Αν στην επιστολή που σας έδωσε, υπήρχαν τα ονόματα που δημοσιεύσατε σήμερα ή όχι; Στην επιστολή, τα ονόματα υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος, ονόματα δεν υπήρχαν. Αλλη έστειλε σε εσάς;

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τσίπρας λέγοντας: «Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή προ μηνών, που είχε ονόματα. Αφορούσε την επιστολή που του έστειλα εγώ. Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες». Απάντησε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχαν ονόματα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, με την πτέρυγα της ΝΔ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Έξι επιμέρους παρατηρήσεις για το θέμα αυτό:

1ον Σύμφωνα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποτιθέμενες επισυνδέσεις καθίστανται προβληματικές αν η ΕΥΠ δεν τήρησε τα προβλεπόμενα. Ο φάκελος του κ. Ράμμου περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία;

2ον Πολιτικά έχω τοποθετηθεί για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Υπήρξε η δική μου άμεση αποδοκιμασία.

3ον Η διαδικασία που ακολουθήθηκε με άκρως θεατρικό τρόπο ο φάκελος, μοιάζει άκρως προβληματική. Οπως είπατε η έκθεση γράφτηκε κατόπιν αιτήματός σας. Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ είναι ξεκάθαρος. Υποχρέωση του προέδρου της για άρση απορρήτου: Ενημερώνει τον Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων, υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν αναφέρει ότι δέχεται αιτήματα και πρέπει να απαντά.

Ποτέ στην Ιστορία της Αρχης έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση. Αν όντως έχει υπάρξει. Ο κ. Ράμμος είναι προϊστάμενος διοικητικού οργάνου, τέως δικαστής και δεν δικάζει.

Ας υποθέσουμε ότι οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν. Γιατί δεν τα έμαθα εγώ και τα μάθατε εσείς; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία αναφερθήκατε;

Ενα απλό επιχείρημα: Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές, κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να αλλάξετε τον ΠΚ. Μετατρέψατε τις υποκλοπές από κακούργημα σε πλημμέλημα. Παρακολουθούσατε το ΚΚΕ κι άλλους πολλούς που θα μάθουμε στην πορεία. Δηλαδή επί ημερών σας, έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το σκάνδαλο που ταλανίζει την κοινωνία. Σαν πολύ δεν πάει κ. Τσίπρα;

Κουβέντα δεν έχετε πει για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία; Γιατί ακριβώς, έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Είστε αφελής ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε συνειδητά για το εθνικό συμφέρον πάνω στην μανία σας να υπονομεύσετε την κυβέρνηση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share